TOKÝ Gebze Kocaeli kura çekiliþi canlý yayýn izle 2020
ABONE OL

TOKÝ Kocaeli Gebze Toplu Konut Projesi kapsamýnda 2+1 175 adet, 3+1 75 adet dairelerin kura çekiliþi ne zaman gerçekleþtirilecek? sorusunun cevabý ve canlý yayýný detaylar haberimizde…

TOKÝ KOCAELÝ GEBZE KURA ÇEKÝLÝÞÝ CANLI YAYIN:

Dar ve orta gelir grubuna yönelik inþa edilecek olan Konya Selçuklu toki çekiliþi 2020 sonuçlarý listesini belirleyecek olan kura töreni 12 Mart 2020 perþempe günü Saat 11:00’de  OSMAN HAMDÝ BEY KÜLTÜR MERKEZÝ’nde yapýlacak 2+1 ve 3+1 planýnda inþa edilecek olan projenin hak sahipleri gerçekleþtirilecek olan kura töreninden sonra belli olacak.

TOKÝ Gebze Kocaeli 2020 çekiliþ sonuçlarý nasýl öðrenilir?

Baþvuru sahipleri, TOKÝ’nin https://www.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ adresi üzerinden kura sonuçlarýný sorgulayabilecekler.

KURA SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

TOKÝ KURA ÇEKÝLÝÞÝ NASIL YAPILIYOR?

TOKÝ’nin resmi bildirgesindeki bilgilere göre “Hak Sahibi Belirleme Kurasý” noter huzurunda; Banka ve Ýdare yetkilileri denetiminde ilan edilecek tarihte yapýlacaktýr.

Kura çekiminden sonra hak sahibi olamayanlar yatýrdýklarý ücretleri iki iþ gününden sonra Halk Bankasý þubelerinden alabilecek.

SÜREÇ NASIL ÝÞLEYECEK?

Konut belirleme kurasý ile konutu belli olan alýcýlar Ýdarenin belirleyeceði ve ilan edeceði tarihlerde Halk Bankasý þubesinde Gayrýmenkul Satýþ Sözleþmesi imzalayacaktýr.

Sözleþme imzalama aþamasýnda;

Ýl/ilçe Nüfus Müdürlüðü’nden adrese dayalý kayýt sistemine göre alýnacak olan Ýstanbul il sýnýrlarý içerisinde 1 (bir) yýldan az olmamak koþulu ile ikamet ettiðini kanýtlayacak belge,

Hane halkýnýn gelirinin en fazla net 4.800 TL olduðunu kanýtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) gerekli görüldüðünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek baþvurma þartlarýna sahip olduklarýný kanýtlayacaklardýr.

TOKÝ BAÞVURU ÞARTLARI NEDÝR?

Projeye baþvuru yapabilmek için, baþvuru sahibinin;

1- T.C. vatandaþý olmasý,

2- Projenin bulunduðu il /ilçe sýnýrlarý içerisinde 1 yýldan az olmamak koþulu ile ikamet ediyor olmasý veya projenin bulunduðu il veya ilçe nüfusuna kayýtlý olmasý,

3- Toplu Konut Ýdaresinden konut satýn almamýþ olmasý ve Toplu Konut Ýdaresinden konut kredisi kullanmamýþ olmasý

4- Kendisine eþine ve/veya velayeti altýndaki çocuklara ait tapuda kayýtlý kat irtifaklý / kat mülkiyetli baðýmsýz bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bað, bahçe, köy evi ve iþyeri hariç) olmamasý,

5- Aylýk hane halký gelirinin, en fazla net 4.800 TL olmasý gerekmektedir (Baþvuru sahibinin ve eþinin gýda, yol, vs. her türlü aldýklarý yardýmlar dâhil olmak üzere toplam hane halký aylýk net gelirinin en fazla 4.800 TL olmasý gerekmektedir.) (3+1 Konut tipi hariç)

6- Bir hane halký adýna, yani kiþinin kendisi, eþi ve velayeti altýndaki çocuklarý adýna yalnýzca bir adet baþvuru yapýlabilecektir.

7- Ayrýca, konut baþvurularý yapacak vatandaþlarýn;

– 2+1 nitelikli konutlara baþvuruda bulunanlar için 25 yaþýný tamamlamalarý;

– 3+1 nitelikli konutlara baþvuruda bulunanlar için 18 yaþýný tamamlamalarý; gerekiyor.

Kuralý satýþlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayýtlý olma þartý aranmaktadýr. Açýk satýþlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayýtlý olma þartý aranmamakta olup, projelerin durumlarýna göre bu þartlar bazen uygulanabilmektedir. Ýlgili projelerin satýþ duyurularýnda bu bilgiler detaylý olarak yer almaktadýr.

AYNI EVDE ÝKAMET EDEN HERKES KONUT SATIÞLARI ÝÇÝN BAÞVURU YAPABÝLÝR MÝ?

Kuralý satýþlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halký adýna sadece bir baþvuru yapýlabilmektedir. Açýk satýþlarda ise, genel olarak bu þart aranmamakta olup, projelerin durumlarýna göre bazen uygulanabilmektedir. Ýlgili projelerin satýþ duyurularýnda bu bilgiler detaylý olarak yer almaktadýr.

TOKÝ’DEN ALINAN KONUTLAR KÝRAYA VERÝLEBÝLÝR MÝ?

Alt gelir grubu projelerinde sözleþme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alýcýnýn veya ailesi için ikamet koþulu aranmakta olup, alýcýnýn kendisinin, eþinin veya çocuklarýnýn söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleþmeleri feshedilmektedir.

Standart tip konut sahipleri konutlarýný kiraya verebilmektedir. Ýstisnai durumlarý olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu Ýdaremiz inisiyatifindedir.