Bu tüyler ürpertici yaratık muhtemelen ağaçların içinde ya da yakınında yaşıyor ve bugün gördüğümüz modern örümcek gibi ağ örebiliyordu. Sekiz bacaklı bu örümcek bundan yaklaşık olarak 100 milyon yıl önce ormanlarda yaşıyordu. Uluslararası bir araştırma ekibi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bulgular Nature Ecology & Evolution dergisinde dün yayımlandı. Paleontologlar, 10 yıl önce kuzey Miyanmar'da (eski adıyla Burma) kehribar taşının içinde korunmuş halde bulunan böcekleri incelediklerinde yüzlerce yıl önceye ait olduklarını keşfetti. Kehribar taşı tarafından iyi korunan böceklerden örümceğin 100 milyon yıl önce yaşadığı tespit edildi.
1
/
10
Yaklaşık olarak 2,5 milimetre boyunda olan örümceğin kuyruk kısmı ise 5,5 milimetre uzunlukta. Bilim insanları, bu kuyruğun muhtemelen anten görevi gördüğünü açıkladı.
2
/
10
100 milyon yıllık bu örümceğin geçmiş hayvanların yaşam döngüsüyle ilgili önemli ipucuları vereceği öğrenildi. 2015 yılında Hukawng Vadisi'nden 10 ton kehribar çıkarılmıştı.
3
/
10
Dergiye göre, ağ örebilme yeteneği de olan sekiz ayaklı bu canlının modern örümceklerle birçok benzerliği bulunuyor.
4
/
10
Şimdiye kadar yapılan araştırmalar sonucunda 'Chimerarachne Yingi' olarak adlandırılan bu esrarengiz türün dört yeni örneği bulundu.
5
/
10
Sekiz bacaklı bu örümcek bundan yaklaşık olarak 100 milyon yıl önce ormanlarda yaşıyordu.
6
/
10
Paleontologlar, 10 yıl önce kuzey Miyanmar'da (eski adıyla Burma) kehribar taşının içinde korunmuş halde bulunan böcekleri incelediklerinde yüzlerce yıl önceye ait olduklarını keşfetti. Kehribar taşı tarafından iyi korunan böceklerden örümceğin 100 milyon yıl önce yaşadığı tespit edildi.
7
/
10
Ancak bu örümcek arka kısmında bulunan ve boyunun iki katı uzunluğunda olan kuyruğuyla benzersiz bir özelliğe sahip.
8
/
10
Geçen hafta Miyanmar'da, 99 milyon yıl önce yaşamış bir dinozor kuşunun kalıntıları bir kehribarın içinde korunmuş halde bulunmuştu. Haber: Alaattin AYHAN
9
/
10
Bu tüyler ürpertici yaratık muhtemelen ağaçların içinde ya da yakınında yaşıyor ve bugün gördüğümüz modern örümcek gibi ağ örebiliyordu.
10
/
10
Uluslararası bir araştırma ekibi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bulgular Nature Ecology & Evolution dergisinde dün yayımlandı.