Kalan00:34
İSTANBUL 14°C / 8°C
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • K.Maraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
DOLAR
42,8044
EURO
50,1756
ALTIN
5972.23
  • Gece modu
    Gündüz modu
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Son Dakika
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Canlı Skor
  • Açık Görüş
  • Savunma
  • Sosyal Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Diğer
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
  • İletişim Ve Künye
  • Haberler
  • >
  • Foto Galeri

FOTO GALERİ

23 Ekim 2019 Çarşamba

15 dakika pişiriliyor, şifa deposu... Özellikle sonbaharda tüketiliyor

'Dondurmanın başkenti' Kahramanmaraş'ta sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez yemeği sarımsaklı 'eli böğründe' tavası, havaların soğumaya başlamasıyla sofralardaki yerini aldı.

1
/
12

Bir yanına kuzu eti, diğer yanında domates, biber ve sarımsak konulan tepsi, bunların üzerine tereyağı eklenmesinin ardından taş fırına konuluyor. Yaklaşık 15 dakika pişirildikten sonra sıcak tepsiyle servis edilen yemek, özellikle kış aylarının yaklaştığı bu dönemlerde tercih ediliyor.

2
/
12

Tam olarak geçmişi bilinmemekle birlikte et ve sebze seven iki kasabın yemek denemeleri sırasında ortaya çıktığı belirtilen lezzet, içindeki yoğun sarımsak nedeniyle bölgede şifa deposu olarak da görülüyor.

3
/
12

'Dondurmanın başkenti' Kahramanmaraş'ta sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez yemeği sarımsaklı 'eli böğründe' tavası, havaların soğumaya başlamasıyla sofralardaki yerini aldı.

4
/
12

Bunun, kentte özellikle sonbahar ve kış aylarında yenilen bir yemek olduğunu belirten Uyduran, 'Yemeğe konulan sarımsağın antibiyotik özelliği bulunuyor. Özellikle yerli ve yabancı turistler bu yemeğe çok rağbet gösteriyor. Pratik şekilde hazırlanan lezzetli bir yemektir...

5
/
12

Herkese tavsiye ederim. Tepsinin bir tarafında et diğer tarafında ise doğal domates, biber ve sarımsak bulunur. Bunların hepsi bir araya geldiğinde vitamin deposu oluşuyor.' ifadelerini kullandı.

6
/
12

- 'Özellikle sonbaharda yemeden şehirden ayrılmayın'

Tavanın tadına bakan Cemal Sarı ise kentin bu özel yemeğini çok beğendiğini dile getirerek, 'Bu yemeği özellikle sonbaharda yemeden şehirden ayrılmayın. Tadı tarif edilemez. Lezzetli olduğunu yediğinizde anlayacaksınız.' ifadelerini kullandı.

7
/
12

- Talep çok fazla

Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'eli böğründe'nin, kentteki usta kasapların maharetli ellerinde hazırlandığını söyledi.

8
/
12

Kentte 'Kasaplar Çarşısı' olarak da bilinen 'Melek Girmez Sokağı', yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor. Burada yapılan 'eli böğründe' tavası ise çarşının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

9
/
12

10
/
12

11
/
12

12
/
12

  • © 2025 Star.com.tr
  • İletişim Ve Künye
  • Bilgi Toplum Hizmetleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.