Kalan00:34
İSTANBUL 12°C / 9°C
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • K.Maraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
DOLAR
42,8183
EURO
50,4128
ALTIN
6108.34
  • Gece modu
    Gündüz modu
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Son Dakika
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Canlı Skor
  • Açık Görüş
  • Savunma
  • Sosyal Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Diğer
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
  • İletişim Ve Künye
  • Haberler
  • >
  • Foto Galeri

FOTO GALERİ

2 Kasım 2019 Cumartesi

20 derdin devası alabaş

Yemeği ve salatası yapılan, aynı zamanda meyve olarak da yenilen alabaş’ düzenli tüketildiğinde; şeker, kolesterol ve tansiyon gibi birçok hastalığa şifa oluyor. Safra kesesi ve böbrek taşı oluşumunu önlüyor.

1
/
33

7- Safra kesesi ve böbrek taşı oluşumunun önüne geçer. Mevcut taşların düşmesini sağlar.

2
/
33

Kalp hastalıklarına iyi gelir, yüksek tansiyonu düzenler, sinirsel hastalıkları ve felç geçirme riskini azaltma özelliği vardır.

3
/
33

'Cehennem topuzu' adıyla da bilinen ve lahanagiller ailesinden olan alabaşın, kereviz gibi kökü, lahana ya da karnabahar gibi sapları ve yaprakları vardır.

4
/
33

3- Yüksek tansiyonu düşürür ve dengeler.

5
/
33

5- Alerji ve nefes darlığına karşı da etkilidir.

6
/
33

Bitkisel tedavi uzmanları, diyabet, tansiyon ve kolesterol gibi hastalıkların oluşumunu önlemek ya da mevcut hastalık varsa şikayetlerini azaltmak için 'alabaş'ı öneriyor.

7
/
33

Alabaşın akciğer ve kalınbağırsak kanserlerini önleyici faydası da olduğu belirtiliyor.

8
/
33

Alabaş, vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindir.

9
/
33

11- Kalorisi düşük olduğu için zayıflamaya yardımcı olur.

10
/
33

10- Yeni doğum yapan kadınların sütünü artırır.

11
/
33

16- Romatizma rahatsızlıklarının hafiflemesine yardımcı olur. Vücuttaki ağrıları dindirir.

12
/
33

15- Ses kısıklığına, bademcik enfeksiyonuna iyi gelir, boğazı temizler.

13
/
33

12- Suyu kaynatılıp düzenli olarak içildiğinde akciğer hastalıklarından korur.

14
/
33

18- Demir minerali sayesinde kansızlığa iyi gelir.

15
/
33

17- Hemoroit önleyicidir; bağırsakların yumuşamasına yardımcı olan alabaş, her 10 kişiden 8'inde görülen hemoroitten korunmanıza yardımcıdır.

16
/
33

20- Kolin adlı vitamin, karaciğerdeki yağlanmayı önler. Kolesterolü de dengede tutar.

17
/
33

19- Yorgunluk, sinir, stres gibi problemleri kan basıncını düzenleme etkisi sayesinde azaltır.

18
/
33

19
/
33

14- Yüksek oranda C vitamini içerir. Soğuk algınlığı, grip ve nezleye karşı korur.

20
/
33

İçeriğinde A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum elementleri bulundurur. Aynı zamanda antioksidan özelliğe de sahiptir.

21
/
33

6- Katarakt ve glokom gibi göz hastalıklarını önler.

22
/
33

2- Bronşit ve astım şikayetlerini kısa sürede hafifletir.

23
/
33

Alabaşın bir önemli faydası, çeşitli kanser türleri üzerinde olumlu etkisinin olmasıdır.

24
/
33

Bitkisel tedavi uzmanları alabaşın 20 faydasını şu şekilde sıralıyor:

25
/
33

1- Kansere karşı savaşçıdır; antioksidan kaynağı olması sebebiyle akciğer ve kalın bağırsak kanseri riskini azaltır.

26
/
33

4- Kalp ve dolaşım rahatsızlıklarından korur.

27
/
33

BAĞIRSAKLARI DÜZENLER

Aynı zamanda meyve gibi çiğ tüketip ya da rendesi yapılarak yemeklerin yanında salata şeklinde yenilenebiliyor.

28
/
33

Şekeri, kolesterolü düşürür, kansızlığa iyi gelir. Böbrek ve safra kesesi taşlarını düşürür.

29
/
33

Yemeği ve salatası yapılan, aynı zamanda meyve olarak da yenilen 'alabaş' düzenli tüketildiğinde; şeker, kolesterol ve tansiyon gibi birçok hastalığa şifa oluyor. Safra kesesi ve böbrek taşı oluşumunu önlüyor.

30
/
33

Alabaşın kereviz yemeği gibi sulu yemeği ya da unla karıştırılıp çorbası yapılabiliyor.

31
/
33

13- Selenyum, çinko ve bakır minerallerinden zengin olduğu için vücudu zinde tutar.

32
/
33

9- Kaynatıldığında suyu bronşit ve öksürüğü geçirir.

33
/
33

8- İçeriğinde barındırdığı yüksek demirle kansızlığa iyi gelir.

  • © 2025 Star.com.tr
  • İletişim Ve Künye
  • Bilgi Toplum Hizmetleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.