2017'de telefonları kasıp kavuran en iyi uygulamalar
Yıl bitiyor; bazıları bedava olan bu uygulamaları telefonlarına indiren indirene... Bakın telefonlara en çok hangi uygulamalar indiriliyor?
1
/
43
Yıl bitiyor; bazıları bedava olan bu uygulamaları telefonlarına indiren indirene... Bakın telefonlara en çok hangi uygulamalar indiriliyor?
2
/
43
Google'ın artık bedava olan Selfissimo uygulaması oldukça dikkat çekici. selfie çılgınlığına yeni bir boyut getiriyor. Kullanıcılar verdiği her farklı pozda selfie görüntülerini otomatik olarak çekebiliyor ve bunun için yapmanız gereken tek şey önce selfie çekeceğiniz son halinizi alıp durmak ve beklemek; ardından yeni pozunuzu verip yine beklemek. Hepsi bu!
3
/
43
Camera+: Fotoğraflarınız için mükemmel filtreler ve sonuç olarak benzersiz fotoğraflar elde etmek istiyorsanız, Camera+ tüm bu dileklerinizi yerine getirmek için iOS uygulama mağazasında sihrini konuşturmayı bekliyor.
4
/
43
Camera+: Başarılı efektler, 6X dijital yakınlaştırma özelliği ile Camera+ beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilir.
5
/
43
Clash of Clans: Dijital oyunseverlerin mobildeki en yaygın gözdesi Clash of Clans, en keyifli strateji oyunlarından biri olarak dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanıyor.
6
/
43
Clash of Clans: Oyunda kendi köyünüzü inşa ederek, burada geçim sağlamaya ve asker yetiştirmeye başlayabilir, sihirbazlar, barbarlar, ejderhalar ve daha pek çok güçlü savaşçı yetiştirerek kendi klanınızı kurabilirsiniz.
7
/
43
Dropbox: Kullanıcılara isteğe bağlı olarak 2 GB’a kadar veri saklama alanı tanıyan ve genel olarak verilerin taşınması, paylaşılması gibi işlemleri kolaylaştırdığı için iş hayatının vazgeçilmezleri arasına adını yazdıran Dropbox, tüm bu özellikleriyle iOS’un en popüler mobil uygulamalarından biri haline geldi.
8
/
43
Dropbox: Bu arada Dropbox’ın referans sistemi ile bu 2 GB’ı kat kat artırmak da mümkün.
9
/
43
Waze: Trafik ve navigasyon uygulaması Waze, özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar için işleri çok kolaylaştırıyor.
10
/
43
Waze: Dünyada son derece popüler olan uygulama Türkiye’de henüz aynı tanınırlık oranına kavuşmuş değil. Kolay kullanımı, şık tasarımı ve gelişmiş özellikleri ile Türkiye’deki yaygın navigasyon uygulamalarına da aday olabilir.
11
/
43
Pandora: Sevdiğiniz müzik tarzında yayın yapan radyolar, parça ve albümleri kişiselleştirilmiş ayarlardan kendinize göre uyarlayarak, kendinize istediğiniz her an müzik ziyafeti çekmenize yardımcı olan Pandora ile haftanın tüm sendromları ve stresleri geride kalıyor.
12
/
43
Pandora: Mobil uygulama üzerinden 100’e kadar radyo kanalı belirleyebilir, yüzlerce müziği yüksek kalitede dinleme fırsatı bulabilirsiniz.
13
/
43
Tinder: Dünyanın en yaygın arkadaşlık uygulamaları arasında zirveye oynayan Tinder, uygulamanın kullanıldığı çevredeki Tinder kullanıcılarının birbiriyle iletişim kurmasına yardımcı oluyor.
14
/
43
Tinder: Her iki kullanıcı da birbiriyle iletişime geçmek istediğinde oluşan eşleşme sayesinde yeni arkadaşlıklar kurulmasını sağlayan uygulama, online mesajlaşma ya da olanak tanıyor.
15
/
43
Fruit Ninja: Günün stresini geride bırakmak için oldukça keyifli bir alternatif olan Ninja Fruit, parmaklarınızı birer ninja kılıcına dönüştürüyor ve ekrana atılan meyveleri parmağınızı ekranda sürükleyerek parçalara ayırmanızı sağlıyor.
16
/
43
Fruit Ninja: Bu arada hem seviyeyi başarıyla tamamlıyor, hem de parçaladığınız meyvelerle günün tüm sorunlarını geride bırakabiliyorsunuz.
17
/
43
Hipstamatic: Fotoğraf çekmenin ve paylaşmanın çok popüler olduğu, kullanıcıların alternatif fotoğraf düzenleme uygulamaları aradıkları günümüzde Hipstamatic, çok seçenekli filtreleri, özelleştirme ve pek çok düzenleme seçenekleri, profesyonel fotoğraf makinelerine benzer ayarlarıyla ölümsüzleştirilmek istenen anları gerçek birer sanat eserine çeviriyor.
18
/
43
Messenger: Facebook’un mobildeki mesaj gönderim servisi Messenger, kuşkusuz ki Facebook’un yer aldığı hemen her mobil cihazın olmazsa olmazları arasında.
19
/
43
Messenger: Sesli bildirim, ana sayfaya düşen mesaj baloncukları, sohbet dondurma ve daha pek çok özelliği ile Messenger, Facebook mesajlaşmalarını daha kullanışlı ve keyifli hale getiriyor.
20
/
43
Candy Crush Saga: Facebook oyunlarından biri olarak hayatımıza giren ve bizleri birer şeker patlatma müptelası haline getiren Candy Crush, bu müptelalığın bir ihtiyaç haline gelmesinin ardından mobil uygulamasıyla iOS uygulama mağazasındaki yerini aldı.
21
/
43
Candy Crush Saga: Böylece can, bölüm atlamak için tren bileti vs alışverişi haricinde, internet bağlantısı dahi olmaksızın Candy Crush oynamak mümkün hale geldi. Bu nedenle, bu keyifli oyun gittiğimiz her an her yerde yine boş vakitlerimizi en eğlenceli şekilde geçirmemizi sağlamaya devam edebiliyor.
22
/
43
IFTTT: Hem sosyal ağ hesaplarınızı hem de sahip olduğunuz web uygulamalarını daha kolay yönetebilmek için geliştirilmiş olan IFTTT, Google Drive, Dropbox, Facebook, Twitter, Instagram, Gmail, Flickr, Last.fm ve birçok platform için belirleyeceğiniz talimatları uygular. Bu sayede web uygulamalarının sizin için daha verimli çalışmasını sağlıyor.
23
/
43
Spotify: iOS uygulama mağazası içerisinde en geniş müzik veri akışı servislerinden biri olarak hizmet veren Spotify, sanatçı, albüm, müzik tarzı ve benzeri filtrelemelere göre müzik keyfini ikiye katlayan sistemiyle gönüllerde taht kurdu. Böylece iOS uygulamaları arasında kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalardan biri haline geldi.
24
/
43
WeChat: Arkadaşlarınızla canlı sohbet imkanı veren WeChat, iOS uygulama mağazasının en popüler uygulamalarından biri haline geldi. Özellikle gençler, dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarıyla iletişim kurabilme ve görsel veri paylaşabilme imkanına sahip olduklarından, bu uygulamaya oldukça fazla ilgi gösteriyorlar.
25
/
43
WeChat: Ayrıca, eş zamanlı oyun oynayabilme imkanı da sunan WeChat, grup konuşmaları, dil seçenekleri ve daha pek çok özellikleriyle daha uzun süre popülerliğini sürdüreceğe benziyor.
26
/
43
Snapchat: Anlık video ve resim paylaşımı sağlayan Snapchat, son yılların yükselen yıldızlarından. Uygulama, mobil cihazınızın kamerası ile çektiğiniz görsel kayıtları ya da telefonunuzda yüklü resim ve videoları, arkadaşlarınızla paylaşır. Paylaşılan özel resim ve videolar, görüntülenmesinin ardından izinsiz kullanılmaması için Snapchat sunucuları tarafından silinir.
27
/
43
Snapchat: Resimlere ve videolara yorum ekleme özelliği sayesinde paylaşacağınız içeriğe kısa notlar iliştirebilir ve iletinizi daha da kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca toplu mesaj gönderme özelliği sayesinde aynı anda birden fazla arkadaşınızla iletinizi paylaşabilirsiniz.
28
/
43
YouTube: Dünyanın en önemli ve geniş kapsamlı video paylaşım sitesi olan YouTube, 2005 yılında web üzerinden yayın hayatına başlamasından bugüne en fazla takip edilen ve etkileşimi en yüksek sosyal ağlardan biri haline geldi.
29
/
43
YouTube: Bu da kuşkusuz ki mobil uygulamasının oluşturulması konusunda atılan adımları hızlandırdı ve iOS’ta en fazla indirilen mobil uygulamalar arasına girmesine zemin hazırladı.
30
/
43
Vine: Twitter tarafından geliştirilen kısa video çekme ve paylaşma uygulaması Vine da kullanıcıları arasından nice internet ünlüleri çıkarmış bir uygulama.
31
/
43
Vine: Hayatı hareketli görmenin ve paylaşmanın en en eğlenceli yolunu gösteren Vine, takipçilerinizin izlemesi için kısa, çekici, sürekli dönen videoları kolaylıkla oluşturabilmenizi sağlıyor.
32
/
43
Find My iPhone: iPhone, iPad veya iPod’unuzu, hatta Mac’inizi kaybettiğiniz anda üzülmeyin. Find My iPhone uygulaması, iOS işletim sistemli tüm cihazlarınızın bulunmasına ve içerisindeki bilgilerinizin korunmasına yardımcı oluyor.
33
/
43
Find My iPhone: Uygulamaya Apple ID ya da iCloud hesabınızı girdiğiniz zaman, kayıp cihazlarınızın nerede olduğunu lokasyon bilgileriyle alabilir, cihazınızı kilitleyebilirsiniz.
34
/
43
Gmail: Google’ın popüler e-posta servisi Gmail, yaygın olarak bilinen en popüler iOS uygulamalarından biri. Gmail kullanıcısıysanız kolaylıkla e-postalarınızı kontrol edebilir ve e-postalarınızla ilgili pek çok gelişmiş özelliğe sahip olabilirsiniz. Arşivleme, kategorize etme ve özelleştirmek ve çok daha fazlasına Gmail hesabınız sayesinde ulaşabilirsiniz.
35
/
43
Angry Birds: iOS için özel olarak tasarlanan ve tüm dünyada mobil oyunlar arasında kendine önemli bir yer edinen Angry Birds, bu popülaritesinin ardından sinemaya da uyarlandı ve yakın zamanda vizyondaki filmler arasında yerini aldı.
36
/
43
Angry Birds: Temelde, kullanıcının elindeki kuşları sapanla fırlatarak domuzları hedef alması üzerine kurulan bu mobil oyun, tüm zamanların en çok indirilen iOS uygulamalarından biri olmayı başardı.
37
/
43
Twitter: Milyonlarca kullanıcıya sahip, dünyaca ünlü anlık mesajlaşma ve takip sağlayan sosyal ağ Twitter, kendi gündemi ile dünya gündemini belirleyebilen tek platform. Dolayısıyla, iOS uygulamaları içerisinde de en popülerler arasında yer alıyor.
38
/
43
Twitter: Twitter’da, takip ettiğiniz kişiler tarafından girilen iletileri görüntüleyebilir, onlara cevap yazabilirsiniz. 140 karakteri aşmayacak kısa iletiler halinde “tweet”ler paylaşabilirsiniz.
39
/
43
Facebook: Dünyanın en büyük sosyal ağ uygulamasının tüm zamanların en iyi iOS uygulamaları listesinde olmaması düşünülemezdi. Eski arkadaşlarınızla iletişimi sürdürmek, yeni arkadaşlar edinmek ve en son gelişmeleri takip edebilmek için yüz milyonlarca kullanıcı günlük olarak Facebook’un mobil uygulamasından faydalanıyor.
40
/
43
Google Maps: Google tarafından hizmete sunulmuş internet tabanlı oldukça gelişmiş haritalama sistemi olan Google Maps, artık bulanamayan adresler için iOS uygulamaları arasında vazgeçilmezlerden biri haline geldi.
41
/
43
Google Maps: Dünyanın her yerinde ki şehir, mahalle, cadde, sokak detaylarına ulaşabildiğimiz Google Maps, iPhone ve iPad’lerin en popüler uygulamalarından biri olduğu tartışılmaz.
42
/
43
Prisma: Prisma, yapay zekayı kullanarak sıradan bir fotoğrafı sanatsal olarak yeniden yaratıyor. Uygulama, fotoğraflarınızı dünyanın en ünlü sanatçılarının artistik stili ile dönüştürecek bir teknoloji kullanıyor.
43
/
43
Prisma: Prisma’nın internet sitesine göre uygulama, belirlediğiniz stili sinir ağlarının ve yapay zekanın eşsiz kombinasyonunu kullanarak fotoğrafınıza uyguluyor.Çektiğiniz fotoğrafları düzenlemek için her zaman kullandığınız filtreleri bir kenara bırakın ve içinizdeki Picasso’yu ve Roland Green’i dışarı çıkarın!