Dünyadaki tek bebek gergedan Sasha ile tanışın, şimdi soyu tükenmiş olan bu 34 bin yıl öncesine ait bu hayvanın Sibirya'yı dolaştığında nasıl göründüklerini tam olarak anlamak için bulunan bu yavru mumyalandı. 2014 yılında Rusya'da bulunan bu bebek gergedanın daha 7 aylıkken 34 bin yıl önce öldüğü tespit edildi. Bilim insanları tarafından incelendikten sonra, Buzul çağındaki görünümünü göstermek için bir uzman tarafından mumyalandı. Uzmanlar, yaklaşık 8000 yıl önce nesli tükenen bir türün yeni bulgularını ortaya çıkardığı için Moskova'da bir sergide üç gün boyunca sergilendi. Bir dağ geçicinde buzlu toprağa saplanmış halde bulunan mumyanın neredeyse tek parça halinde olduğu belirtildi. Rus Bilimler Akademisi Paleontoloji Enstitüsü Kıdemli araştırmacısı Yevgeny Maschenko şunları söyledi, 'Bu hayvanların yaşam koşulları, şimdi Yakutistan'da gördüklerimizden farklıydı'.
1
/
17
Dünyadaki tek bebek gergedan Sasha ile tanışın, şimdi soyu tükenmiş olan bu 34 bin yıl öncesine ait bu hayvanın Sibirya'yı dolaştığında nasıl göründüklerini tam olarak anlamak için bulunan bu yavru mumyalandı.
2
/
17
2014 yılında Rusya'da bulunan bu bebek gergedanın daha 7 aylıkken 34 bin yıl önce öldüğü tespit edildi. Bilim insanları tarafından incelendikten sonra, Buzul çağındaki görünümünü göstermek için bir uzman tarafından mumyalandı.
3
/
17
Uzmanlar, yaklaşık 8000 yıl önce nesli tükenen bir türün yeni bulgularını ortaya çıkardığı için Moskova'da bir sergide üç gün boyunca sergilendi.
4
/
17
Bir dağ geçicinde buzlu toprağa saplanmış halde bulunan mumyanın neredeyse tek parça halinde olduğu belirtildi.
5
/
17
Rus Bilimler Akademisi Paleontoloji Enstitüsü Kıdemli araştırmacısı Yevgeny Maschenko şunları söyledi, 'Bu hayvanların yaşam koşulları, şimdi Yakutistan'da gördüklerimizden farklıydı'.
6
/
17
Bu Sibirya gergedanı, günümüzde Afrika'da yaşayan gergedanlardan çok daha büyük olduğu tespit edildi.
7
/
17
Bilim insanları mumyanın kafasından bacaklarına kadar tüm kemiklerini içerdiğini, kulakları, gözleri ve dişlerinin de yerinde olduğunu belirtti. DNA analizleriyle 10 bin yıllık canlının günümüzdeki en yakın akrabasının hangi hayvan olduğu anlaşılmaya çalışılacak.
8
/
17
İlk kez bu kadar iyi korunmuş bir tüylü gergedan fosili bulduklarını belirten araştırmacılar, Sasha ismi verilen bu hayvanın dişlerinden yapılan analizde, öldüğü zaman 7 aylık olduğu tespit edildi.
9
/
17
Siberian Times gazetesine açıklama yapan Saha Bilim Akademisi'nden Albert Protopopov, 'Yetişkin birkaç örneğe kıyasla bebek bir tüylü gergedanın ilk kez bulunduğunu' söyledi.
10
/
17
Yumuşak dokusundan kemiklerine kadar çok iyi korunmuş ilk örneğe sahip olduklarını belirten Protopopov, yapılacak analizlerle tüylü gergedanların nasıl büyüdüğü ve geliştiği, aynı zamanda yaşadıkları çevre hakkında bilgi elde edeceklerini belirtti.