Uganda'nın Kampala kentinde yaşayan 37 yaşındaki bir kadın doğurduğu 38 çocukla dünya rekoru kırdı. Meryem Nabatanzi isimli bu kadın, son bebeğini 2016'de doğurduktan sonra doktorlar rahmini aldı. 6 defa ikiz, 4 defa üçüz, 3 defa dördüz ve bir defa da tek doğum yaptı. Bu çocukların 10'u kız, geriye kalan hepsi erkek. En büyüğü 23 yaşında, en küçüğü ise daha 6 aylık. Nabatanzi daha 12 yaşındayken 1993 yılında 40 yaşındaki bir adamla evlendirildiğini söyledi. 1994 yılında 13 yaşındayken Nabatanzi ikiz doğum yaptı. İki yıl sonra üçüz doğurdu; bir yıl yedi ay sonra ise dördüz doğurdu. Nabatanzi için bu durum garip değildi, çünkü ailesinde de bu tür durumlar vardı. Bu durumun normal olduğunu söyleyen Nabatanzi, 'Babamın farklı kadınlardan 45 çocuğu oldu ve bunların hepsi beşiz, dördüz, ikiz ve üçüz halinde geldi' dedi. Uzmanlar bu durumun genetik olduğunu nesilden nesile aktarıldığını söyledi. Jinekoloji uzmanı Dr. Charles Kiggundu, bu durumun hiper-ovulate genetik yatkınlık denilen birden fazla yumurta salınımının neden olduğunu söyledi. Doktorlar Nabatanzi'ye durdurulamayacağını söyledi, çünkü yüksek yumurtalık sayısı vardı ve eğer durursa bu durum ölümüyle sonuçlanabilecek. Yani çocuk doğurmaya devam etmeliydi. Rahim içinde döllenmemiş yumurtaları biriktirmek üreme sistemini yok etmek için yalnızca bir tehdit oluşturabilir, aynı zamanda kadının hayatını kaybetmesine de neden olabilirdi. Doktorlar çocuk doğurmaya devam etmesini önerdi, aksi halde hayatını kaybedebileceğini söyledi. Doktorların bu açıklamaları üzerine Nabatanzi 2016 yılında bir ameliyatla rahmini aldırdığını söyledi.
1
/
18
Uganda'nın Kampala kentinde yaşayan 37 yaşındaki bir kadın doğurduğu 38 çocukla dünya rekoru kırdı.
2
/
18
Meryem Nabatanzi isimli bu kadın, son bebeğini 2016'de doğurduktan sonra doktorlar rahmini aldı. 6 defa ikiz, 4 defa üçüz, 3 defa dördüz ve iki defa da tek doğum yaptı. Nabatanzi 6 çocuğunu doğum sırasında kaybetti.
3
/
18
Bu çocukların 10'u kız, geriye kalan hepsi erkek. En büyüğü 23 yaşında, en küçüğü ise daha 6 aylık.
4
/
18
Nabatanzi daha 12 yaşındayken 1993 yılında 40 yaşındaki bir adamla evlendirildiğini söyledi.
5
/
18
1994 yılında 13 yaşındayken Nabatanzi ikiz doğum yaptı. İki yıl sonra üçüz doğurdu; bir yıl yedi ay sonra ise dördüz doğurdu.
6
/
18
Nabatanzi için bu durum garip değildi, çünkü ailesinde de bu tür durumlar vardı. Bu durumun normal olduğunu söyleyen Nabatanzi, 'Babamın farklı kadınlardan 45 çocuğu oldu ve bunların hepsi beşiz, dördüz, ikiz ve üçüz halinde geldi' dedi.
7
/
18
Uzmanlar bu durumun genetik olduğunu nesilden nesile aktarıldığını söyledi. Jinekoloji uzmanı Dr. Charles Kiggundu, bu durumun hiper-ovulate genetik yatkınlık denilen birden fazla yumurta salınımının neden olduğunu söyledi.
8
/
18
Doktorlar Nabatanzi'ye durdurulamayacağını söyledi, çünkü yüksek yumurtalık sayısı vardı ve eğer durursa bu durum ölümüyle sonuçlanabilecek. Yani çocuk doğurmaya devam etmeliydi.
9
/
18
Rahim içinde döllenmemiş yumurtaları biriktirmek üreme sistemini yok etmek için yalnızca bir tehdit oluşturabilir, aynı zamanda kadının hayatını kaybetmesine de neden olabilirdi.
10
/
18
Doktorlar çocuk doğurmaya devam etmesini önerdi, aksi halde hayatını kaybedebileceğini söyledi.
11
/
18
Doktorların bu açıklamaları üzerine Nabatanzi 2016 yılında bir ameliyatla rahmini aldırdığını söyledi.