Reginald Newman İkinci Dünya Savaşı sırasında Borneo adasında savaş esiri olduğu sırada bir karavan yapmayı hayal etti. Hayalini 70 yıl sonra kızı gerçekleştirdi...
1
/
14
Reginald Newman İkinci Dünya Savaşı sırasında Borneo adasında savaş esiri olduğu sırada bir karavan yapmayı hayal etti. Hayalini 70 yıl sonra kızı gerçekleştirdi...
2
/
14
Bu ufacık karavanı görüp de 'ne sevimli' dememek elde değil ancak bu karavanın bir de çok ilginç bir hikyasi var... Karavanın yapılış hikayesi duyanları hayrete düşürüyor.
3
/
14
Kaptan Reginald Newman İkinci Dünya Savaşı sırasında Borneo’da savaş tutsağı olarak üç sene mahkum kalır. Bu süre boyunca günde bir bardak pirinçle beslenerek hayatta kalmaya çalışır. Newman, mahkumiyeti sırasında tek bir şeyin hayalini kurar: İki kişilik küçük bir karavan.
4
/
14
Newman, küçücük bir defter bulur ve boş zamanlarında -ki zamanının çoğu boştur- hayal ettiği karavanı en ayrıntılı şekilde çizmeye başlar. Newman, savaşın bitiminde serbest bırakılır ancak Japon hapishane kampında yaşadığı travmalar, yaptığı detaylı çizimleri ailesinden saklamasına sebep olur.
5
/
14
Ta ki kızı Jan Fursier, babasının aileden sakladığı çizimleri bulana kadar. Jan Fursier, babasının eşyalarını temizlerken not defterini bulur. Defterdeki küçük tasarımların, ne kadar detaylı olduğunu görünce şaşkına döner.
6
/
14
Babasının çizimlerini görünce oldukça duygulanan Fursier, onun hayalini gerçekleştirmeye karar verir. Bunun sonucunda Amazing Spaces ekibine başvurur ve babasının 1930’ların karavanlarına duyduğu tutkuyu George Clarke’la paylaşır.
7
/
14
Onlara çizimleri gösterir. Ekip de çizimlerden çok etkilenir. Reginald Newman’ın hayalini kızıyla birlikte birçok insan paylaşır ve karavan gerçek olur.
8
/
14
1940’lı yıllarda tasarlanan ve o yıllarda hayata geçirilebilse belki de fenomen haline gelecek olan Newman’ın karavanı, şimdi bile oldukça şirin görünüyor. (Hürriyet)