ABD istihbaratının Ağrı Dağı’nda uydularla arama yaptığı ortaya çıktı
Nuh’un Gemisi’nin nerede olduğuna dair tartışmalar sürerken, ABD istihbaratının Ağrı Dağı’nda uydularla arama yaptığı ancak herhangi bir bulguya ulaşamadığı ortaya çıktı.
1
/
11
BAŞKA ÇALIŞMA YAPMAYACAK
Konuyla ilgili belgelerin incelendiğini yazan gazete, 2 ABD'li milletvekili Bob Wilson ve Bill Archer'ın yanı sıra, senatörler John Danforth ve Barry Goldwater'ın arama çalışmalarını desteklediğini, ancak bu yetkililere ulaşılamadığını açıkladı.
2
/
11
Radara takıldı
Belgesel film yapımcısı Cem Sertesen, 23 yıllık araştırma sonucu Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarının Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde olduğunu ve bölgede haftalar süren çalışmayla alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi görüldüğü belirtmişti.
3
/
11
Araştırmalar sonucunda CIA'ye veya başka bilimsel araştırmalara ışık tutacak bir bilgiye ulaşılmadığını bildirdi.
4
/
11
İnsanlık tarihinin en büyük efsanesi olan Hz. Nuh'un Gemisi gizemini korurken, bir yandan da dünyanın dört bir yanında araştırma konusu olmaya devam ediyor.
5
/
11
Araştırmacıların Ağrı’da olduğunu düşündüğü Nuh’un Gemisi, bir grup Çinli ve Türk kaşifin Ağrı Dağı’nın tepesinde 4 bin 800 yıllık tahtalar bulmasıyla bu ihtimali güçlendirirken dikkatleri de bölgeye yoğunlaştırdı.
6
/
11
Gazete, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA)’nin, Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi'ni arama çalışmaları yaptığını, aramalarda KH-4 uydularının kullanıldığı, ancak uydu görüntülerinin işe yaramadığını öne sürdü.
7
/
11
Haberde belgelerde CIA'in konuyla ilgili başka çalışma yapmayı düşünmediğine dair bilgilerin yer aldığı belirtildi.
8
/
11
Nuh’un Gemisi’nin nerede olduğuna dair tartışmalar sürerken, ABD istihbaratının Ağrı Dağı’nda uydularla arama yaptığı ancak herhangi bir bulguya ulaşamadığı ortaya çıktı.
9
/
11
GÖRÜNTÜLER İŞE YARAMADI
İngiltere’deki Daily Star Gazetesi araştırmacılar için merak konusu olan Nuh’un Gemisi'yle ilgili bir iddia ortaya attı.
10
/
11
(Güneş)
11
/
11
İLK İNCELEMESİ DEĞİL
Gazete, bunun CIA'in Ağrı Dağı'ndaki ilk incelemesi olmadığını belirterek, 7 Şubat 1994’deki başka belgede, “Şimdiye kadarki incelemeler, Nuh'un Gemisi'nin varlığına ilişkin bir bulguya rastlanmadığını gösterdi” dediğini aktardı.