Yemekte artan pilavda her yemek gibi tekrar ısıtılmak için kaldırılır. Fakat pilavın sizi zehirleme ihtimali olduğunu biliyor muydunuz?
1
/
26
Yemekte artan pilavda her yemek gibi tekrar ısıtılmak için kaldırılır. Fakat pilavın sizi zehirleme ihtimali olduğunu biliyor muydunuz?
2
/
26
Yapılan bir araştırmaya göre eğer artan pilavı doğru ısıtma yöntemiyle ısıtmazsanız sağlığınızı tehlike atabilirsiniz.
3
/
26
Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman, yaptığı araştırma doğrultusunda bilgi verdi.
4
/
26
Pirinci pişirdiğinizde pirinçte bulunan bacillus cereus mikrobu ölmeyebiliyor.
5
/
26
Toprakta ve besinlerde bulunabilen bu bakterinin bazı türleri gıda kaynaklı hastalıklara ve en daha da kötüsü besin zehirlenmesine yol açabiliyor.
6
/
26
Pişirme esnasında ölmeyen bu bakteri, oda sıcaklığında bekletildiğinde gelişmeye, üremeye başlıyor.
7
/
26
Pilavda bulunan su ve diğer maddeler de bakterinin gelişmesine uygun ortamı sağlıyor.
8
/
26
Gelişen bakteriler ise toksin açığa çıkartıyor. Bu toksinler arasında ısıya dayanıklı toksin de bulunmakta.
9
/
26
Bu yüzden eğer pilavdan kaynaklı besin zehirlenmesini önlemek istiyorsanız kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız.
10
/
26
Pilav pişirildikten sonra 2 saat içerisinde buzdolabına konmalı.
11
/
26
Bir başka araştırmaya göre ise pilav ya 63 derecenin üstünde ya da buzdolabında olmalı.
12
/
26
13
/
26
Kış aylarında hastalıklardan kurtulmanın formülü olan C vitamininin en büyük kaynaklarından ayvanın yararlarını sizler için derledik.
14
/
26
Sert olabildiği için birçok insanın kabuğunu soyarak tüketmesi aslında ayvadan alınacak yararları kısıtlıyor.
15
/
26
Ayva kabuğu aslında vücudun ihtiyacı olan lifi alması için önemli bir kaynak. Üstelik çiğ olarak tüketmenin yanı sıra reçeli ve çayıda aynı değere sahip.
16
/
26
Ayvanın içerisinde bulunan 'kateşin epikateşin' denilen ayvaya buruk tadını veren bileşenler aynı zamanda mukozayı koruyarak olası kolon kanseri ve bağırsak hastalıklarını önlüyor.
17
/
26
Bir masaya geniş bir örtü örtülür ve hamurdan parçalar koparılır. Bu parçaların eşit büyüklükte olması gerekir. Koparılan parçalar örtünün üzerinde oklava yardımı ile açılır.
18
/
26
Açılan hamurlar belli bir büyüklüğe gelince hazırlanan yoğurtlu karışım hamurun üzerine konulur. Bu aşamadan sonra hamur kenarlarından tutularak elle açılır.
19
/
26
Hamur en ince haline gelene kadar bu açma işlemi devam etmelidir. Yeteri kadar açılan hamurun içine harç konularak rulo şeklinde sarılır.
20
/
26
Sarılan hamur fırın tepsisine konur, bu işlem tüm hamur bitene kadar devam ettirilir. Açma işlemi bittikten sonra börek 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...
21
/
26
Kış aylarında hastalıklardan kurtulmanın formülü olan C vitamininin en büyük kaynaklarından ayvanın yararlarını sizler için derledik.
22
/
26
Sert olabildiği için birçok insanın kabuğunu soyarak tüketmesi aslında ayvadan alınacak yararları kısıtlıyor.
23
/
26
Ayva kabuğu aslında vücudun ihtiyacı olan lifi alması için önemli bir kaynak. Üstelik çiğ olarak tüketmenin yanı sıra reçeli ve çayıda aynı değere sahip.
24
/
26
Ayvanın içerisinde bulunan 'kateşin epikateşin' denilen ayvaya buruk tadını veren bileşenler aynı zamanda mukozayı koruyarak olası kolon kanseri ve bağırsak hastalıklarını önlüyor.
25
/
26
Bu meyve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği gibi ishal, mide ağrısı ve bulantıyı hızlı bir şekilde geçirir.
26
/
26
Ayva suyunun gastrik ülserin iyileşmesine katkı sağladığı ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinen bir gerçek.