Kalan00:34
İSTANBUL 12°C / 4°C
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • K.Maraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
DOLAR
42,7026
EURO
50,2685
ALTIN
5931.18
  • Gece modu
    Gündüz modu
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Son Dakika
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Canlı Skor
  • Açık Görüş
  • Savunma
  • Sosyal Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Diğer
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
  • İletişim Ve Künye
  • Haberler
  • >
  • Foto Galeri

FOTO GALERİ

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Ayasofya'da muhteşem manzara

1
/
20

ANADOLU Gençlik Derneği (AGD), Ayasofya'nın camiye çevrilmesi için 'Seccadeni al da gel' sloganıyla namaz ve dua etkinliği düzenledi.

2
/
20

İstanbul'un farklı yerlerinden gelen gruplar, 'Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın' sloganları eşliğinde gece yarısı 03.00 sıralarında Ayasofya meydanında toplandı. Grup burada sabah namazı vaktinin gelmesini bekledi. Bu sırada namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu.

3
/
20

KABE İMAMI HEM AĞLADI, HEM AĞLATTI: Sabah namazı vaktinin gelmesiyle Kabe imamlarından Şeyh Abdullah Basfar alana gelerek, kurulan platformda topluluğu selamladı. Daha sonra, meydanda toplanan erkeklerin yan tarafında kadınlar da namaz kılmak için saf oluşturdu. Toplanan cemaate sabah namazı kıldıran Basfar, namaz sonrası dua etti. Dua ederken gerek kendisi, gerek duayı dinleyen çok sayıda vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı. Ağlayan imam Basfar'ı görmek ve fotoğraflarını çekmek isteyen çok sayıda vatandaş izdihama neden oldu.

4
/
20

AYASOFYA 80 YILDIR ALLAHÜ EKBER NİDALARINA HASRET: Daha sonra platforma çıkan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya'nın 'Allahü ekber' nidalarına hasret olduğunu belirterek, 'Kıymetli kardeşlerim tam 80 yıldır Ayasofya 'Allahü ekber, Allahü ekber' nidalarına hasret bir şekilde sizlerin yanı başında bekliyor. Allahın izni ile 2 yıl önce 50 bin kardeşimizle kıldığımız namazla, geçtiğimiz yıl 15 milyon imzamızla ve şimdi de buraya katılan kardeşlerimizle gösterdiğimiz iradeyle Allah'ın izni ile zincirler kırılacak Ayasofya inşallah cami olarak açılmış olacak' dedi.

5
/
20

SAĞANAK YAĞIŞA ALDIRIŞ ETMEDEN KURAN OKUDU: Ardından, Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien sağanak yağışa aldırış etmeden kurulan kürsüye diz çökerek Kur'an-ı Kerim okudu. Bu sırada AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve beraberindeki yetkililerin ise kürsüde ayakta bekledikleri görüldü.

6
/
20

AYASOFYA'NIN AÇILMASI İÇİN DUA EDİLDİ: Toplanan kalabalığa son duayı ise, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Halil İbrahim Kutluay ettirerek, Ayasofya'nın cami olarak açılması için dua etti. Toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

7
/
20

8
/
20

9
/
20

10
/
20

11
/
20

12
/
20

13
/
20

14
/
20

15
/
20

16
/
20

17
/
20

18
/
20

19
/
20

20
/
20

  • © 2025 Star.com.tr
  • İletişim Ve Künye
  • Bilgi Toplum Hizmetleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.