Barış Pınarı binlerce miniğin terörle kararan geleceği ışık oldu
Barış Pınarı Harekatı'yla terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde 19 bin 470 öğrencinin terör örgütü YPG/PKK'nın sekteye uğrattığı eğitim hayatı, Şanlıurfa Valiliğinin katkılarıyla canlandırıldı.
1
/
20
AA muhabirleri, 24 Ocak Uluslararası Eğitim Günü vesilesiyle Barış Pınarı Harekatı bölgesinde eğitim alanındaki gelişmeleri derledi.
2
/
20
Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri, Ekim 2019'da, 4,5 yıllık YPG/PKK zulmünden kurtulmuştu.
3
/
20
Tel Abyad ve Rasulayn'da terör örgütünün kullanılamaz hale getirdiği onlarca okul, Şanlıurfa Valiliğince eğitime hazırlandı.
4
/
20
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM), binlerce öğrenciye ders kitabı ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.
5
/
20
Bugün itibarıyla Tel Abyad ve Rasulayn'da 180 okuldaki 963 öğretmen, 19 bin 470 öğrencinin geleceğini inşa ediyor.
6
/
20
Okullarda aralıksız telafi dersleri verilirken, bir yandan da eğitimin kalitesinin artırılması için özen gösteriliyor.
7
/
20
- "Tüm öğrenciler kitaplarına kavuşacak"
8
/
20
Tel Abyad Eğitim Sorumlusu Samir Hammud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ders kitapları bulunmayan öğrencilere kitaplarını dağıtmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm öğrenciler kitaplarına kavuşacak." dedi.
9
/
20
Zeynep binti-Hüseyin İlkokulu öğretmenlerinden Nurettin Muhammed de çocukların okullarına dönmeleri için çalıştıklarını vurguladı.
10
/
20
Muhammed, "Birinci sınıftan altıncı sınıfa kadar öğrencilerimiz var. Çocuklar okula gelmeye önem veriyorlar. Tel Abyadlı ve bölgeye iç göçle gelen birçok çocuk birlikte eğitim görüyor. Çocukların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." diye konuştu.
11
/
20
- "Derslerde geride kalsak da, öğretmenlerimiz telafi ediyor"
12
/
20
Tel Abyad’da ortaokula giden 15 yaşındaki Yasin Seyyid de kitaplarını aldıklarını ifade ederek, "Çok şükür bütün derslerin öğretmenleri var. Allah’ın izniyle diploma alacağız." ifadelerini kullandı.
13
/
20
Bir diğer öğrenci 13 yaşındaki İbrahim Said de "Derslerde geride kalsak da, öğretmenlerimiz telafi ediyor." şeklinde konuştu.
14
/
20
- "Doktor olacağım"
15
/
20
Mustafa Halaf isimli 13 yaşındaki öğrenci de biyoloji, Arapça ve matematik derslerini çok sevdiğini belirterek, "Derslere sürekli katılıyorum. Karne almak istiyorum ve ilerde doktor olacağım." diye konuştu.
16
/
20
Tel Abyadlı 12 yaşındaki Zehra Derviş de doktor olmayı hayal ettiğini söyledi.
17
/
20
2'nci sınıf öğrencisi Mutasim Muhammed de, "Okumayı, resim çizmeyi, biyoloji ve matematik derslerini çok seviyorum." diyerek, büyüyünce doktor olmak istediğini ifade etti.
18
/
20
Okula yeni başlayan Ömer Hüseyin de, "Büyüyünce babam gibi doktor olmak istiyorum." dedi.
19
/
20
Terör örgütü, işgal ettiği alanlardaki okullarda, öğrencilere etnik aidiyeti esas alan militarist ve İslamiyet'e karşı ön yargılı görüşler aşılıyor. Çocuklarını örgüt propagandasından uzak tutmak isteyen veliler ise özel okullara yöneliyor. Ancak örgüt, bu okullara da baskın yaparak kapatmakla tehdit ediyor ya da kendisi kilit vuruyor.
20
/
20
Barış Pınarı Harekatı sırasında Tel Abyad ve Rasulayn'da çok sayıda okulunun sözde karargaha çevrildiği tespit edilmiş ve bazılarının altında tünellere rastlanmıştı.