Ardından ekşiyen süte aynı miktarda taze süt ekleyen kadınlar mayaladıktan sonra ateşte pişirme ve yoğurma işlemi yapıyor.
Tel tel olana kadar yoğurulduktan sonra peynir kıvamını alan ürün, kesim işleminin ardından kuruması için asılıyor ve tüketime hazır hale geliyor.
- 'Yağmurla gelen otlak bereketi süte de yansıdı'
Kadınlardan Kader Bozkuş, AA muhabirine, bu sene meralardaki zenginliğin süte de bereket getirdiğini söyledi.
İlknur Döşkaya da peyniri hem kendi ihtiyaçlarını karşılama hem de satarak aile bütçesine katkıda bulunmak için ürettiklerini belirterek 'Kendi kışlık peynir ihtiyacımızı yaptıktan sonra isteyenlere satıyoruz. Kilosu şu anda 100 liradan satışa sunuldu. Peynir yapma işi eylülün sonuna kadar sürecek.' diye konuştu.