Ramazan ayının gelmesiyle ramazanın vazgeçilmez lezzetlerinden olan ramazan pidesi tarifi ile yumurtalı pide tarifi ve yapılışı yoğun olarak araştırılıyor. On bir ayın sultanı Ramazan'da sofraları neşelendirecek nefis yumurtalı pide tarifi ve evde pide yapılışı haberimizde.
Bu sene koronavirüs salgını nedeniyle iftar saatlerine yakın pide kuyrukları olmayacak. Ramazanın en güzel simgelerinden biri olan yumurtalı pide tarifini sizler için hazırladık. Ramazan pidesini evde kendiniz kolaylıkla yapabilir ve sıcacık bir şekilde iftarda afiyetle tüketebilirsiniz.
Fırından alınmış gibi sıcak ve taze pidenin kolay yapımı için yumurtalı ramazan pidesi tarifi...
Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler: 1 su bardağı su, Yarım paket kuru maya, 1 çay kaşığı şeker, 1 buçuk çay kaşığı tuz, 3- 3 buçuk su bardağı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, Üstüne sürmek için; 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı süt 2 yemek kaşığı yağ
Bir paket maya (25g) Yaş maya kullanacaksanız yarım küp yeterli olacaktır. İnstant mayada ise 2 silme tatlı kaşığı yeterli.
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı: Derin bir kaba maya, süt ve şeker ekleyip 10 dakika bekletilir (maya eriyene kadar).
Sırasıyla diğer malzemeler eklenir. Hamur yoğurulur ve kulak memesi kıvamına geldikten sonra 40 dakika mayalanması beklenir (hamur elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edin)
Hamur 2 veya 3 parçaya bölünür ve tezgaha un serpilip her parçayı alıp elinizi de unluyarak açılır.
İstediğiniz şekli verebilirsiniz (yuvarlak veya oval).
Açtığımız hamuru güzelce yağladığımız (veya yağlı kağıt serebilirsiniz ya da yapışmaması için mısır unu serpebilirsiniz) tepsiye koyulur.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir.
Bu işlemi yaparken sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın, pişerken şekillerin kaybolmaması için püf noktasıdır.
Hamur yarım saat mayalanması için bekletilir. Hamurun mayalanmasını beklerken fırını 15 dakika önceden 200 dereceye getirin.
Hamur mayalandıktan sonra tekrar şekil verdiğiniz kısımlarına çörek oru ve susam dökün.
Üstüne yumurta sarısı sürülür ve bolca susam ve isteğe göre çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Ortalama pişme süresi 15-20 dakikadır.