Kalan00:34
İSTANBUL 12°C / 9°C
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • K.Maraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
DOLAR
42,8143
EURO
50,3491
ALTIN
6087.63
  • Gece modu
    Gündüz modu
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Son Dakika
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Canlı Skor
  • Açık Görüş
  • Savunma
  • Sosyal Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Diğer
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
  • İletişim Ve Künye
  • Haberler
  • >
  • Foto Galeri

FOTO GALERİ

4 Eylül 2023 Pazartesi

Hamsi tezgahlarda yerini aldı

Trabzon Balık Hali'nde sezonun ilk günü tezgâhlarda görünmeyen hamsi yerini alırken, kilosu 75 TL'den satılıyor. Her sene genellikle palamut avı ile sezona merhaba diyen balıkçıların ağlarına şu ana kadar palamut pek takılmazken, erken gelen hamsi balıkçıları umutlandırdı.

1
/
9

Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Trabzon Balık halinde tezgâhlarda genellikle hamsi daha çok olurken, ara sıra kendini gösteren ve Trabzon açıklarında avlanan Kırlangıç balığı şaşırttı. Kilosu 500 TL'den satılan kırlangıç balığı balık halinin en pahalı balığı olurken, onu tanesi 350 TL'den satılan torik izledi.

2
/
9

HAMSİ BATI KARADENİZ'DEN GELİYOR


Hamsinin genellikle Ereğli taraflarından geldiğini belirten balıkçı esnaflarından Adem Kaygusuz, 'Bu sezon hamsinin olacağına inanıyorum çünkü bu sezon palamut olmadığından dolayı bol hamsi yiyeceğiz. Sezon 1 Eylül'de değil, 20'sinde ya da 1 Ekim'de açılırsa tekneler içinde iyi olur bizim için de iyi olur vatandaş için de iyi olur. Yetkililere bununla ilgili önlem almasını bekliyoruz. Çünkü hava çok sıcak dolayısıyla deniz suyu sıcak olduğundan istavrit pek yok tekneler 15-20 kasa tutuyor. Hamsi Ereğli taraflarından geliyor, bizim bu taraflarda yok. Marmara, Ereğli o taraflarda avlanıyor. Bizim buralarda ise Ekim 15-20'lerinde başlar. Hamsinin avlanması Kasım 15'lerinde olursa bizim için de herkes için de faydalı olur. Erkenden hamsiyi avlarsak randıman vermez. Hamsi 75 TL, mezgit 90 TL, istavrit 100 TL, sargan 125 TL' dedi.


3
/
9

Hamsinin 1 ay öncesinde görüntü verdiğini belirten balıkçı esnaflarından Turgay Memiş, 'Bir ay öncesinde hamsinin bol olacağı söylenmişti nitekim bol geldi kilosu 75 TL. Hamsi genellikle Sinop taraflarından geliyor inşallah bizim buralarda da çıkar, vatandaş bol bol yer. Zaten Karadeniz insanı hamsiye hasret bol bol tüketir. Balık fiyatları çok uygun. İstavrit 100-150 TL arasında, mezgit 75-100 TL. Geçen sezon palamut çoktu hamsi yoktu. Bu sezon tahminim istavrit, mezgit, hamsi özellikle çinakop bol olacak vatandaş bol bol yiyecek' diye konuştu.

4
/
9

5
/
9

6
/
9

7
/
9

8
/
9

9
/
9

  • © 2025 Star.com.tr
  • İletişim Ve Künye
  • Bilgi Toplum Hizmetleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.