İşte kolayca uygulayabileceğiniz mutfaktan temizliğe, alışverişten cilt bakımına kadar hayatınızın her alanında size yardımcı olacak bilgiler...
1
/
33
Yumurtalarınızın ne kadar taze olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz. Tam şekilde dibe çöküyorsa taze, yarısı çöküyorsa bir haftalık, sadece uç kısmı zemine değiyorsa 2-3 haftalık, dibe vurmuyorsa oldukça bayattır.
2
/
33
Köpüren suyun taşmasını engellemek için bir tahta kaşık yeterli.
3
/
33
Buzlardaki klor ve kristal görünümden kurtulmak için kaynar suyu dondurun.
4
/
33
Sarımsakları sıcak suya bırakırsanız kabuklar kendiliğinden düşecektir.
Zencefiliniz ziyan olsun istemiyorsanız, kaşıkla soyabilirsiniz.
9
/
33
Yumurtaları suda haşlamak istemeyenler için: Fırında yumurta Yumurtalarınızı 15 dakika yüksek ayarda fırında tutmanız yeterli.
10
/
33
Soğan doğrarken ağlamak istemiyorsanız, doğramaya başlamadan önce soğanları 15 dakika buzlukta bekletin.
11
/
33
Dolmalık biber alırken, biberin altına bakın. 3 yumru görürseniz, erkek biber demektir. 4 yumru görürseniz, dişi biber demektir. Dişi biberler daha tatlıdır ve onları taze iken kullanmak daha iyidir. Erkek biberler daha serttir ve daha lezzetlilerdir. Dolayısıyla farklı yemekler için kullanımı daha uygundur.
12
/
33
Herhangi bir hamur işi yapacağınız zaman, yumurtanızın bittiğini fark ettiğinizde, yumurta yerine muz kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? 1 adet yumurta, yarım muza eşittir.
13
/
33
Bir tutam tuz ve tarçın ile kahvelerinizi daha lezzetli yapabilirsiniz. Kaynatmadan önce kahveye bir tutam tuz ve tarçın ekleyin. Tuz, kahve çekirdeklerinin acı tadını alırken, tarçın harika bir lezzet katıyor.
14
/
33
?Haşlanmış yumurtaları daha kolay soymak için, tencerenin içine bir parça limon koyabilirsiniz. Bu arada, yarım çay kaşığı kabartma tozu da aynı etkiyi yaratıyor.
15
/
33
16
/
33
17
/
33
18
/
33
19
/
33
20
/
33
21
/
33
22
/
33
23
/
33
24
/
33
Evinizin kapalı garajı varsa ve park etmekte zorlanıyorsanız tavandan bir tenis topu sarkıtarak camınızdaki belirli bir işaret noktasına geldiğinde aracınızı durdurmanız gerektiğini anlarsınız.
25
/
33
Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun. Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.
26
/
33
Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayın. Bilekleriniz ve ayaklarınız şişmeyecektir.
27
/
33
Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme oluşmayacaktır.
28
/
33
Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal, limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz.
29
/
33
Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun. Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacaktır.
30
/
33
Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun.
31
/
33
Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın. Vidayı öyle takın.
Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz.