Kalan00:34
İSTANBUL 9°C / 4°C
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • K.Maraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
DOLAR
42,9333
EURO
50,6061
ALTIN
6240.39
  • Gece modu
    Gündüz modu
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Son Dakika
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Canlı Skor
  • Açık Görüş
  • Savunma
  • Sosyal Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Diğer
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
  • İletişim Ve Künye
  • Haberler
  • >
  • Foto Galeri

FOTO GALERİ

10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban bayramında beslenmede büyük değişikler olur. Bayram süresince öğünlerin saatleri ve düzeni değişir; en önemli değişim ise et tüketiminin artmasında olur.

1
/
25

Kurban etinin tüketilmesinde nelere dikkat edilmeli?

2
/
25

3
/
25

1-Kesilmiş et dinlendirildikten sonra tüketilmeli.

4
/
25

Kurban eti ilk gün tüketildiğinde hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık gibi sorunlar görülebilir.

5
/
25

6-Fazla tüketilen çikolata, şeker, tatlı ve et tüketimi hem kolesterol hem de kilo artışına neden olabileceğinden bayram ziyaretlerinde ikramların tüketimine dikkat edilmeli.

6
/
25

Kurban bayramında beslenmede nelere dikkat edilmeli?

7
/
25

Kurban etinin görünen yağlı kısımları mutlaka temizlenmelidir.

8
/
25

5-Dana etinin yaklaşık 100 gramında 90 mg kolesterol varken, karaciğerinde 300 mg kolesterol bulunduğu için fazla miktarda ciğer tüketiminden kaçınılmalı.

9
/
25

'Bayramda hazımsızlık, mide ağrısı, bulantı, kabızlık, kalp çarpıntısı, tansiyon yüksekliği gibi sorunların olmaması için beslenme konusunda tedbirler alınmalıdır' diyen uzmanlar, bayramda nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetledi:

10
/
25

Kurban etinin yanında sindirimi kolaylaştıran mercimek çorbası, ezogelin çorbası ve posalı besinler tercih edilebilir.

11
/
25

Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için kalp-damar hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişiler et tüketimine dikkat etmelidir.

12
/
25

Kurban bayramında beslenmede büyük değişikler olur.

Bayram süresince öğünlerin saatleri ve düzeni değişir; en önemli değişim ise et tüketiminin artmasında olur.

13
/
25

Bu yüzden et 24 saat bekletildikten sonra tüketilmelidir.

14
/
25

8-Bayram süresince fiziksel aktivite ihmal edilmemeli.

15
/
25

3-Kahvaltı öğünü gün içinde sindirim kolaylığı için atlanmamalı.

16
/
25

Bekletildikten sonra tüketilen etin lezzeti ve pişirimi de daha iyi olur.

17
/
25

2-Kızartma ve kavurma yerine; haşlama, ızgara ve fırında pişirme yöntemleri tercih edilmeli.

18
/
25

7-Bayramda sebze ve meyve tüketimi de atlanmamalı ve posadan zengin besinler tüketilmeli.

19
/
25

9-Günde 2,5 litre su tüketimine dikkat edilmeli.

20
/
25

Özellikle kuyruk yağı ve tereyağı tüketiminden kaçınılmalıdır.

21
/
25

Et ile yapılan yemekler kendi yağında pişirilmeli ve ilave yağ eklenmemelidir.

22
/
25

Özellikle sütlü veya meyveli tatlılar gibi hafifi tatlılar tercih edilmeli.

23
/
25

Normal bir etin sindirimi 4 saat sürerken, taze kesilmiş etin sindirimi 8 saatte olur.

24
/
25

4-Etin yanında bol salata veya taze nane- maydanoz tüketilmeli.

25
/
25

Kesildikten sonra kurban eti çok sert olur, bu da sindirimini zorlaştırır.

  • © 2025 Star.com.tr
  • İletişim Ve Künye
  • Bilgi Toplum Hizmetleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.