Türkiye'nin birçok ilinden baþkente gelen besiciler, büyükbaþ ve küçükbaþ hayvanlarýný pazarda satýþa çýkardý.
Büyükbaþlarýn 50 ila 215 bin, küçükbaþlarýn ise 8 ila 20 bin liradan satýldýðý Keçiören'in Baðlum Karþýyaka Mahallesi'nde açýlan kurbanlýk satýþ pazarý, vatandaþlar ile satýcýlar arasýnda kýyasýya pazarlýklara sahne oluyor.
Besici Sedat Yayla, Kýrþehir'den getirdiði 75 hayvanýn 60'ýný sattýðýný belirtti.
Bu yýl müþterilerinden, sahte parayla dolandýrýcýlýða karþý IBAN üzerinden ödeme yapmalarýný istediðini dile getiren Yayla, 'Onlar da 'IBAN'dan baþýmýza bir iþ gelir.' diyor. Ama biz de burada sahte para olduðundan dolayý 'IBAN'dan gönderin, kurban bedeli yazýn, bir þey olmaz.' diyoruz.' ifadelerini kullandý.
Besici Ýsa Danacý da Çubuk'tan geldiðini, her sene kurban satýþýnýn iyi olduðunu ancak bu yýl biraz durgun geçtiðini söyledi.
Pazara 600 küçükbaþ hayvanla geldiðini anlatan Danacý, 'Kurbanlýklarýmýzý Ankara halký için getirdik. Onlar için buradayýz. Þu aþamada bizim 100'e yakýn satýþýmýz var ama bekliyoruz.' dedi.
Kurbanlýklarýn belli bir deðeri ve emeði olduðunu dile getiren Danacý, 'Girdi maliyetleri yüksek. Dolayýsýyla buradaki masraflarýmýz, bakýcý arkadaþlarýmýzýn masraflarý eklendiðinde bir kasap ücreti gibi olmuyor.' diye konuþtu.
Danacý, küçükbaþ hayvanlarýnýn fiyatýnýn, aðýrlýðýna ve yaþýna göre deðiþtiðini kaydetti.
Büyükbaþ hayvanlarýný Çankýrý'dan getiren besici Ercan Gülle, çadýrdaki 28 hayvandan 8'ini sattýðýný söyledi.
Vatandaþlarýn kurbanlýk almak için henüz beklediðini ifade eden Gülle, hafta sonu pazarýn daha yoðun olacaðýný belirtti.
Gülle, kurban bedelinin IBAN üzerinden gönderilmesinin, sahte parayla dolandýrýcýlýða karþý kendileri için iyi olduðunu vurguladý.
Kars'ýn Kaðýzman ilçesinden gelen, yaklaþýk 1 tonla pazardaki en aðýr kurbanlýðýn sahibi besici Emrah Bulut da 50 büyükbaþ hayvanýndan 35'ini sattýðýný bildirdi.
Yaklaþýk 15 gün önce pazara geldiðini anlatan Bulut, yoðunluðun ilk günlerde güzel olduðunu ancak artýk vatandaþlarýn son zamaný beklediðini kaydetti.
Yem fiyatlarýnýn yüksek olduðunu ifade eden Bulut, 'Bundan dolayý biz de piyasayý düþüremiyoruz. Daha doðrusu maliyetler yüksek olduðu için ucuza veremiyoruz. Pazar günü hayvan bedellerinin düþeceðini umut ediyorlar, biz de o gün daha iyi olacaðýný umut ediyoruz.' dedi.
Bulut, yaklaþýk 1 ton gelen kurbanlýðýný ise 212 bin liradan sattýðýný söyledi.