Matcha sadece Japonya'da spesifik olarak, tencha olarak bilinen bir çaydan yapılmalıdır. Piyasa talebini karşılamak için Çin'de ve diğer yakın ülkelerde tonlarca 'matcha benzeri' toz çay üretiliyor. Bu kesinlikle aynı tada ulaşmayan isminden de kendini belli eden bir üründür. Bu Türk Lokumunu İngilizlerin sahiplenmesi gibi bir durumdur. Ucuz toz yeşil çayın kullanılacağı yerler de vardır ama gerçek bir matcha olmadığında unutmamak gerekir.
1
/
13
Bu Türk Lokumunu İngilizlerin sahiplenmesi gibi bir durumdur. Ucuz toz yeşil çayın kullanılacağı yerler de vardır ama gerçek bir matcha olmadığında unutmamak gerekir.
2
/
13
4. Tören kalitesi bir anlam ifade etmez
Almak istediğiniz çayın üzerinde tören kalitesi yazısını görüyorsanız bunun göründüğü kadar büyük bir anlam ifade etmediği bilmeniz gerekir...
3
/
13
Geleneksel olarak, klasik Japon çay seremonisinde kullanılır. Ayrıca, wagashi tatlısı türlerine, yeşil çaylı dondurmaya, soba adlı yemeğe gıda ilavesi olarak kullanılmaktadır. Maçça tozuna da 'Maçça' denir.
4
/
13
Parçalar koparıldı, toz haline getirildi ve bir köpük haline getirildi. Bu çay yapma tarzı Budist keşiş Eisai tarafından 1214 yılında yayınladığında popüler hale geldi. Sonunda hepimizin bildiği ve sevdiğimiz matcha da bu akıma dahil oldu.
5
/
13
Matcha Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey:
6
/
13
3. Sadece 40 gr bitmiş çayı öğütmek bir saat kadar sürebilir.
Tahmin edebileceğiniz gibi, sadece az miktarda matcha tozu yapmak için çok fazla yaprak gerekir. Matcha, taş değirmenleri kullanarak çok ince bir toz haline getirilir. Diğer malzemeler, çayın tadını olumsuz yönde etkileyecek çok fazla sürtünmeye neden olacaktır...
7
/
13
5. Bir toz olduğu için matcha hemen hemen her şeye kolayca eklenebilir!
Matcha ile yemek yapmayı ve pişirmeyi seven bir sürü insan bulunmaktadır. Kurabiye, kek, puding ve daha pek çok şey eklemek çok kolay. Sadece birazcık uzun bir yol kat ettiğini hatırlamanız gerekir.
8
/
13
Hamura çok fazla çay ekleyerek onu memnun kalmayacağınız acı tat verebilirsiniz. Matcha smoothieler ve shakeler için harika bir ektir. Unutmayın Japonya'da matcha noodle'lardan yeşil çay Kit Kat's'e kadar her şey var.
9
/
13
Genellikle daha yüksek kaliteyi ima etmek için kullanılırken, ifadenin kullanımıyla ilgili bir düzenleme yoktur. Yüksek kalite ve düşük kaliteli matcha arasındaki farkları öğrenmek de önemlidir. Renk her zaman büyük bir göstergedir. İpeksi pürüzsüz bir his veren canlı, koyu yeşil bir renk arayın.
10
/
13
Bu, yapraklarınızı bir gıda işlemcisine veya baharat öğütücüsüne atmak suretiyle neden aynı sonuçları almayacağınızın bir parçasıdır.
11
/
13
1. Matcha sadece Japonya'da üretilebilir
Matcha sadece Japonya'da spesifik olarak, tencha olarak bilinen bir çaydan yapılmalıdır. Piyasa talebini karşılamak için Çin'de ve diğer yakın ülkelerde tonlarca 'matcha benzeri' toz çay üretiliyor. Bu kesinlikle aynı tada ulaşmayan isminden de kendini belli eden bir üründür.
12
/
13
Çin'de ve diğer yakın ülkelerde sıklıkla kullanılan matcha tozu ülkemizde de popüler bir hal aldı.
Matcha, özel olarak yetiştirilen ve işlenen öğütülmüş bir yeşil çay tozudur.
13
/
13
2. Song Hanedanlığı döneminde Çin'den toz haline getirilmiş çaylar
Matcha, Japonya ile çok ilişkilidir, fakat birçok çay içicisi, Çin tarihinde tozlu çayın köklerinin olduğunu fark etmez. O zaman çay yaprakları, puerh gibi aynı şekilde kalıplara bastırıldı...