Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Asakusa bölgesinde yer alan Sensoji, şehrin en eski Budist tapınağı olarak biliniyor.
1
/
7
Etrafındaki pazar sokağı, devasa giriş kapısı ve renkli mimarisiyle Sensoji Tapınağı, gün içinde çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.
2
/
7
İnşasının 645'te tamamlandığı bilinen tapınağın o dönemde yaşayan iki kardeş tarafından yapıldığı efsanelerde anlatılıyor.
3
/
7
Efsaneye göre iki kardeş, bölgedeki Sumida Nehri'nde balık tutarken merhamet tanrıçası Kannon'un heykelini yakalar, daha sonra heykeli nehre atarlar fakat heykel her defasında nehirden çıkarak yanlarına gelir. Bunun üzerine kardeşler, kutsallığına saygı göstermek istedikleri tanrıça Kannon adına Sensoji Tapınağı'nı inşa eder.
4
/
7
YILDIRIM KAPISI KAMİNARİMON GÖRENLERİ BÜYÜLEDİ
Tapınağı ziyaret edenleri ilk olarak 'yıldırım kapısı' anlamına gelen 'Kaminarimon' ismi verilen devasa kapı karşılıyor. Zarif mimarisiyle görenleri büyüleyen kapının önünde tavana asılmış büyük kırmızı fener bulunuyor.
5
/
7
Etrafındaki dört ayrı halat yardımıyla sallanabilen dev fener, akşam vakitlerinde renkli görüntülere sahne oluyor.
6
/
7
İKİNCİ DÜNYA SAVAŞIN'NDA HASAR GÖRDÜ
Geniş bir arazide yer alan Sensoji Tapınağı'nın hemen solunda, 1649'da inşa edilen Asakusa Tapınağı bulunuyor. Bu küçük tapınak da mimarisiyle dikkati çekiyor. Tapınağa giden yol üzerinde yer alan pazar sokağı Nakamise'de Japon kültürünü yansıtan hediyelik eşyalar bulunabiliyor.
7
/
7
İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük kısmı tahrip olan Asakusa bölgesinde Sensoji Tapınağı ve çevresindeki cazibe merkezleri de hasar gördü. Savaşın ardından tapınak ve çevresinde zarar gören yapılar restore edilerek eski görünümüne kavuşturuldu. Sensoji Tapınağı ise titanyumla kaplanarak daha sağlam hale getirildi. Haftanın her günü saat 06.00'dan 17.00'ye kadar açık olan tapınak, yıl boyunca ortalama 30 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.