Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlılardan biri güllaç. Güllaç neden ramazan ayında yapılır özel bir nedeni var mı, kolay güllaç yapımı tarifi haberimizde...
1
/
24
NEDEN RAMAZAN AYINDA YAPILIYOR?
Ramazan ayı dışında neden satılmadığını araştıran insanlar, pide gibi güllacı da alışkanlıklara bağlıyor.
2
/
24
Bu konuda araştırma yapan bir firma, güllaç için hazırlanan ürünlerin Ramazan dışında marketlerde satılmadığı sonucuna ulaştı.
3
/
24
İftar sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç Osmanlı'da şehzadelere yapılıyordu.
4
/
24
Ramazan bereketiyle dolan sofraların vazgeçilmezi olan güllaç, diğer 11 ayda fazla tüketilmez.
5
/
24
MİDEYİ YORMUYOR
Pide ve hurma gibi Ramazan ayı ile özdeşleşen güllaç tatlısı; ilk olarak Osmanlı saraylarında iftar yapan şehzadelerin midesini yormamak için yapılırdı.
6
/
24
Dört beş yaprak yufka dizdikten sonra yaprakların üzerine karıştırdığınız fındık, hindistancevizi ve pudra şekerini serpin.
7
/
24
Meyve dilimleri ya da nar taneleri de kullanabilirsiniz.
8
/
24
Üstünü güllaç yapraklarıyla kapatın.
9
/
24
İki kilo sütü derin bir tencerede kaynatın.
10
/
24
11
/
24
2-10 adet güllaç yaprağı 2 kilo süt 1 kilo güllaç 5000 gram toz şeker 2-3 yemek kaşığı gülsuyu 250 gram ince çekilmiş fındık 100 gram hindistancevizi 100 gram pudra şekeri 100 gram çekilmiş fıstık içi.
12
/
24
Güllaç, 15. yüzyılın ortalarında yufka, süt ve şeker kullanılarak yapılırdı. Zamanla; güllaç tarifine gül suyu da eklendi.
13
/
24
GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?
KOLAY GÜLLAÇ TARİFİ
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç nasıl yapılır?
14
/
24
Gül suyunun eklenmesiyle tatlının adı 'güllü aş' olarak anıldı. İlerleyen dönemlerde 'güllü aş' yerine 'güllaç' denmiştir.
15
/
24
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlılardan biri güllaç. Hem hafif olmasıyla hem de geleneksel olarak ramazan ayında yenilen güllaç neden diğer 11 ayda yapılmaz?
16
/
24
Kolay güllaç yapımı tarifine gelin hep birlikte bakalım.
17
/
24
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlılardan biri güllaç. Güllaç neden ramazan ayında yapılır, özel bir nedeni var mı? Kolay güllaç yapımı tarifi haberimizde...
18
/
24
Öncelikle güllaç için gereken malzemeleri sıralayalım...
19
/
24
(internethaber)
20
/
24
Kalan sütü, yaprakların üstüne dökün ve iyice çekene kadar bekletin.
21
/
24
Süt çekilince, hindistancevizi, antepfıstığı, çekilmiş fındık ve kiraz şekeri ile süsleyebilirsiniz.
22
/
24
Kaynayan sütü 10-15 dakika dinlenmeye bırakın, içine gül suyunu ve şekeri ilave edin.
23
/
24
Güllaç yapraklarını bir kabın içine koyun, sütle ıslatın ve birkaç dakika bekletin.
24
/
24
Islanan güllaç yapraklarını bir başka tepsiye dizin ve üzerine biraz daha süt dökün.