Kalan00:34
İSTANBUL 12°C / 8°C
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • K.Maraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
DOLAR
42,8044
EURO
50,1756
ALTIN
5971.4
  • Gece modu
    Gündüz modu
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Son Dakika
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Canlı Skor
  • Açık Görüş
  • Savunma
  • Sosyal Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Diğer
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
  • İletişim Ve Künye
  • Haberler
  • >
  • Foto Galeri

FOTO GALERİ

5 Mayıs 2019 Pazar

Ramazan ayının vazgeçilmezi 'güllaç'

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlılardan biri güllaç. Güllaç neden ramazan ayında yapılır özel bir nedeni var mı, kolay güllaç yapımı tarifi haberimizde...

1
/
24

NEDEN RAMAZAN AYINDA YAPILIYOR?

Ramazan ayı dışında neden satılmadığını araştıran insanlar, pide gibi güllacı da alışkanlıklara bağlıyor.

2
/
24

Bu konuda araştırma yapan bir firma, güllaç için hazırlanan ürünlerin Ramazan dışında marketlerde satılmadığı sonucuna ulaştı.

3
/
24

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç Osmanlı'da şehzadelere yapılıyordu.

4
/
24

Ramazan bereketiyle dolan sofraların vazgeçilmezi olan güllaç, diğer 11 ayda fazla tüketilmez.

5
/
24

MİDEYİ YORMUYOR

Pide ve hurma gibi Ramazan ayı ile özdeşleşen güllaç tatlısı; ilk olarak Osmanlı saraylarında iftar yapan şehzadelerin midesini yormamak için yapılırdı.

6
/
24

Dört beş yaprak yufka dizdikten sonra yaprakların üzerine karıştırdığınız fındık, hindistancevizi ve pudra şekerini serpin.

7
/
24

Meyve dilimleri ya da nar taneleri de kullanabilirsiniz.

8
/
24

Üstünü güllaç yapraklarıyla kapatın.

9
/
24

İki kilo sütü derin bir tencerede kaynatın.

10
/
24

11
/
24

2-10 adet güllaç yaprağı
2 kilo süt
1 kilo güllaç
5000 gram toz şeker
2-3 yemek kaşığı gülsuyu
250 gram ince çekilmiş fındık
100 gram hindistancevizi
100 gram pudra şekeri
100 gram çekilmiş fıstık içi.

12
/
24

Güllaç, 15. yüzyılın ortalarında yufka, süt ve şeker kullanılarak yapılırdı. Zamanla; güllaç tarifine gül suyu da eklendi.

13
/
24

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?

KOLAY GÜLLAÇ TARİFİ

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç nasıl yapılır?

14
/
24

Gül suyunun eklenmesiyle tatlının adı 'güllü aş' olarak anıldı. İlerleyen dönemlerde 'güllü aş' yerine 'güllaç' denmiştir.

15
/
24

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlılardan biri güllaç. Hem hafif olmasıyla hem de geleneksel olarak ramazan ayında yenilen güllaç neden diğer 11 ayda yapılmaz?

16
/
24

Kolay güllaç yapımı tarifine gelin hep birlikte bakalım.

17
/
24

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlılardan biri güllaç. Güllaç neden ramazan ayında yapılır, özel bir nedeni var mı? Kolay güllaç yapımı tarifi haberimizde...

18
/
24

Öncelikle güllaç için gereken malzemeleri sıralayalım...

19
/
24

(internethaber)

20
/
24

Kalan sütü, yaprakların üstüne dökün ve iyice çekene kadar bekletin.

21
/
24

Süt çekilince, hindistancevizi, antepfıstığı, çekilmiş fındık ve kiraz şekeri ile süsleyebilirsiniz.

22
/
24

Kaynayan sütü 10-15 dakika dinlenmeye bırakın, içine gül suyunu ve şekeri ilave edin.

23
/
24

Güllaç yapraklarını bir kabın içine koyun, sütle ıslatın ve birkaç dakika bekletin.

24
/
24

Islanan güllaç yapraklarını bir başka tepsiye dizin ve üzerine biraz daha süt dökün.

  • © 2025 Star.com.tr
  • İletişim Ve Künye
  • Bilgi Toplum Hizmetleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.