Bursalı lokum ustası, hiç şeker kullanmadan Türk lokumu üretmeyi başardı. 8 meyvenin konsantresinden üretilen şekersiz lokuma ilgi oldukça fazla.
1
/
7
Bursalı lokum ustası, hiç şeker kullanmadan Türk lokumu üretmeyi başardı. 8 meyvenin konsantresinden üretilen şekersiz lokuma ilgi oldukça fazla.
2
/
7
35 yıllık lokum ustası Abdullah Demir, uzun yıllar yaptığı araştırmalar neticesinde, içinde şeker pancarından yapılmış şekerin bulunmadığı lokum imâl etmeyi başardı.
3
/
7
Demir, 8 ayrı meyvenin konsantresinden Afyon lokumu yaptı. Diğer lokumlara nazaran tadı biraz değişik olan lokuma bilhassa Bursa'ya ziyarete gelen Arap turistler rağbet gösteriyor.
4
/
7
150 kilo meyveden 25 kilo lokum elde eden usta piyasaya yeni bir lokum kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Ürettiği şekersiz lokumla ilgili bilgi veren Abdullah Demir, 'Ürettiğim bu lokum tamamen bana ait. 8 meyveyi karıştırıyorum.
5
/
7
Bu meyvelerin belirli oranlardaki karışımlarıyla şekersiz lokum imâl etmeyi başardım. Lokumun içinde sakkaroz oranı 0.84. Bu lokumda şeker yerine meyvelerin verdiği tatları kullandım.
6
/
7
Normal lokumun fiyatı 35-40 lira. 150 kilo meyveden 25 kilo lokum elde ediyorum. Şekersiz lokumun kilosunu 40-50 lira arasında satmaktayım.
7
/
7
Şekersiz lokumdan günlük 250 kilo satıyorum. Normal lokumdan ise günlük 700 kilo satıyoruz' dedi.