Kalan00:34
İSTANBUL 13°C / 7°C
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • K.Maraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
DOLAR
42,8531
EURO
50,9195
ALTIN
6170.12
  • Gece modu
    Gündüz modu
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Son Dakika
  • Yazarlar
  • Güncel
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Canlı Skor
  • Açık Görüş
  • Savunma
  • Sosyal Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Kültür Sanat
  • Otomobil
  • Diğer
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
  • İletişim Ve Künye
  • Haberler
  • >
  • Foto Galeri

FOTO GALERİ

30 Haziran 2018 Cumartesi

Şifa Deposu Kızılcık Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey

Eylül ayında ortaya çıkan ve verimli ortamlarda ekim ayına kadar varlığını sürdüren kızılcık, kırmızı rengiyle şifa dolu bir meyve. Kimi yörelerde kiran, kiren, eğren ya da ergen adlarıyla da bilinen kızılcığın kurusuna dört mevsim ulaşmanız mümkün. Şerbet, su, reçel ve marmelat olarak da tüketilebilen meyvenin tarhanası dahi yapılıyor. Zeytin büyüklüğünde formu, ekşi tadı ve kırmızı rengiyle mutfaklardan eksik olmaması gereken kızılcığın faydaları saymakla bitmeyecek gibi duruyor.

1
/
30

19. Antibiyotik tedavisi görenlerin ve şeker hastası olanların tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir

2
/
30

20. Kızılcık suyu tarifi

Saplarından ayrılan 500 gram kızılcık yıkanır ve tencereye konur.

3
/
30

1 su bardağı ekledikten sonra kızılcık kaynamaya bırakılır.

4
/
30

Kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla süzülür.

5
/
30

Dilerseniz süzdükten sonra elde ettiğiniz kızılcıkları ezebilir, dilerseniz de meyve olarak tüketebilirsiniz.

6
/
30

Ayrı bir tencereye 1 su bardağı su ve 2.5 su bardağı şeker ekleyin ve kaynatın.

7
/
30

Kaynayan şekerli suya hazırlamış olduğunuz kızılcık suyunu koyun.

8
/
30

Karışımın son halini, kaynadıktan sonra isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek yeniden kaynatabilirsiniz.

9
/
30

17. İdrardaki asit miktarını artırdığı için idrar yaparken yanma hissedilebilir

10
/
30

Ilıyan karışımı buzdolabına koyarak soğumasını bekleyin.

11
/
30

İçmeden önce yarım bardak karışıma yarım bardak su ilave etmeyi unutmayın.

12
/
30

1. 'Blueberry Hill' adıyla da biliniyor ve yaban mersini ile aynı grupta yer alıyor

13
/
30

2. Yol kenarlarında, yabani çalılar formunda dahi yetişebilir

14
/
30

3. Zamanında Kızılderililer tarafından yaraların tedavisinde kullanılırmış

15
/
30

5. Doğal bir yağ yakıcı olduğu için kilo vermek isteyen kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebilir; ayrıca sindirim ve boşaltım sistemlerini destekler

16
/
30

6. Ülser, kabızlık gibi problemlerden mustarip insanlar için doğal bir ilaç

17
/
30

4. Sonbaharda havaların soğumasıyla birlikte meydana gelebilecek grip, nezle gibi hastalıklara iyi gelir

18
/
30

7. Ağız içerisinde bulunan bakterileri yok eder ve boğaz iltihabını geçirir

19
/
30

8. Menopoz döneminde kadınların sıklıkla şikayet ettiği sıcak basması sorununu ortadan kaldırır

20
/
30

9. Damar tıkanıklığının önüne geçer; astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi eder

21
/
30

10. Meme kanserine yol açan hücrelerin çoğalmasını engeller ve içerdiği zengin kalsiyum sayesinde diş ve kemikleri güçlendirir

22
/
30

Kızılcık, kırmızı rengiyle şifa dolu bir meyve. Kimi yörelerde kiran, kiren, eğren ya da ergen adlarıyla da bilinen kızılcığın kurusuna dört mevsim ulaşmanız mümkün. Şerbet, su, reçel ve marmelat olarak da tüketilebilen meyvenin tarhanası dahi yapılıyor. Zeytin büyüklüğünde formu, ekşi tadı ve kırmızı rengiyle mutfaklardan eksik olmaması gereken kızılcığın faydaları saymakla bitmeyecek gibi duruyor.

23
/
30

11. Kızılcık kanı pıhtılaştırır ve sistit hastalığını engeller

24
/
30

12. Melatonin salgılanmasına yardım ettiği için uykusuzluk problemine iyi gelir

25
/
30

13. Kalp sağlığını korur ve aynı zamanda göz sağlığına faydalı

26
/
30

14. Yaşlanmayı geciktirir; cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine yardım eder

27
/
30

15. İçeriğinde bulunan lif sayesinde tokluk hissini arttırarak kilo vermeye yardımcı olur

28
/
30

16. Fazla tüketildiği vakit vücutta alerjik reaksiyonlara neden olabilir

29
/
30

Karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

30
/
30

18. Fazla tüketildiğinde kusma ve mide bulantısı gibi sorunlar ortaya çıkabilir

  • © 2025 Star.com.tr
  • İletişim Ve Künye
  • Bilgi Toplum Hizmetleri
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.