Edirne tava ciğerinin garnitürü olarak kullanılan Karaağaç acı biberinde hasat sezonu başladı.
1
/
25
Tarladan toplanması sonrası iki ayda kurutulan acı biberler, yağda kızartılarak müşterilere sunuluyor.
2
/
25
3
/
25
'Bu biberin uğruna şiirler yazıldı. Şair şiirinin bir bölümünde, 'Tavası var ciğeri var, yanında da biberi var, A be güzel Edirne'm sende daha neleri var.' diyor...
4
/
25
Tava ciğerinin yanında garnitür olarak sunulduğu için yoğun talep gören Karaağaç acı biberi, adını aldığı mahallede 200 dekarda ekiliyor.
5
/
25
Her geçen gün ünüyle birlikte ciğerin yanında tüketimi de artan biberin ekim alanları da her yıl genişliyor.
6
/
25
Karaağaç bölgemizde hasat başladı. Yüzlerce ton biber toplanıyor. Karaağaç biberi, tava ciğerin yol arkadaşı, can yoldaşıdır. Zaten misafirlerimiz de bibersiz gelen ciğeri kabul etmiyor...
7
/
25
8
/
25
9
/
25
Edirne, tava ciğerinin başkenti ancak 'ciğer' denince de akla biber geliyor...
10
/
25
Tava ciğeri sunduğumuzda 'Hani bunun biberi nerede?' diye soruyorlar.'
11
/
25
Edirne'deki ciğerciler derneği üyeleri de hasat mevsiminde zaman zaman tarlalardaki işçileri ziyaret ederek onlara moral veriyor.
12
/
25
Edirne tava ciğerinin garnitürü olarak kullanılan Karaağaç acı biberinde hasat sezonu başladı.
13
/
25
Karaağaçlı kadınlar, tarlada sıcağın altında 2 ay boyunca biber hasadı yapıyor.
Hasat edilen biberler, yine kadınlar tarafından ciğercilere teslim edilmeden önce iplere diziliyor. Biberler ciğercilere, kilogramı 5 liradan satılıyor.
14
/
25
15
/
25
Karaağaç biberinin, tava ciğerinin 'olmasa olmazı' durumunda bulunduğunu belirten Dinar, şöyle konuştu:
16
/
25
17
/
25
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'dünyanın en tatlı acısı'nın hasadının başladığını söyledi.
18
/
25
Biberimizin tohumu da kendisi de patentlidir, dünyada sadece Karaağaç'ta yetişiyor.' şeklinde konuştu.
19
/
25
Karaağaç biberini kuruması için ipe dizen Nursel Çık da 'İğne iplikle biberlerimizi diziyoruz. Mahallemizin kadınları bu işi yıllardır yapıyor...
20
/
25
Ule, 'Bu yıl verim çok iyi. Yağmura denk gelmeden hasadımıza başladık...
21
/
25
Hem oyalanıyoruz hem de ev ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Emekliyim, 12 yıldır biber diziyorum. Ciğerciler bizden aldıkları biberleri, hazırladıkları özel yerlerde rüzgarda kurutuyor.' dedi.