Tescillendi! Dana eti ve sebzeyle yapılıyor, kentin yeni lezzeti olmaya aday
Tokat'ta bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillenen 'kubbeli kebap', kentin yeni lezzeti olmaya aday.
1
/
13
Yapılan incelemenin ardından yemek, geçen yıl 'Pirhan Kubbeli Kebap' adıyla tescillendi.
2
/
13
Tokat'ta 1500'lü yıllarda Horozoğu Zaviyesi olarak yapılan tarihi handa hizmet veren Pirhan Restoran'ın işletmecisi, 3 yıldır yaptıkları ve 'kubbeli kebap' adı verilen yemeğin tescili için TÜRKPATENT'e başvurdu.
3
/
13
Kubbeli kebabın Tokat ile anılmasını istediklerini vurgulayan Gür, bu lezzeti tatmak için tüm yemekseverleri Tokat'a beklediklerini dile getirdi.
4
/
13
Taş fırınımız çok kuvvetli. Dana etinin en güzel halini nasıl elde edebiliriz derken, kapaklı bir kap içinde değil ustalarımızın kapattığı, kendi buharında pişirdiğimiz kubbeli kebap ortaya çıktı.'
5
/
13
Konulduğu güveç kaselerinin üzeri de hamurla kapatılarak yemeğin kendi buharında pişmesi sağlanıyor.
6
/
13
Tokat'ın yeni lezzeti olmaya aday olan 'kubbeli kebap', Tokat'ta üretilen domates, biber gibi sebzelerle mantar ve dana etinden yapılıyor.
7
/
13
Restorana gelenlerin, Tokat misafirperverliğinin yanı sıra mekanın tarihi güzellikleriyle de karşılaştığını anlatan Gür, şunları kaydetti:
8
/
13
Restoranın işletme müdürü Ayşe Gür, AA muhabirine, kubbeli kebabın, üzerine kapatılan hamurun fırında pişmesiyle ortaya çıkan pide ile yenildiğini, bu sayede çok lezzetli olduğunu söyledi.
9
/
13
Tokat'ta bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillenen 'kubbeli kebap', kentin yeni lezzeti olmaya aday.
10
/
13
'Tokat denildiğinde akla ilk Tokat kebabı gelir ancak bunun yanı sıra alternatif lezzetler de bulunuyor. Kubbeli kebap da bunlardan biri. Birçok ürün, sebze, et, Tokat'ta üretiliyor. Kuzu etini sevmeyen misafirlerimize alternatif nasıl üretiriz, diye düşündük.