Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahlarda, hamsi baþta olmak üzere mezgit, levrek, çipura ve istavrit tüketiciyle buluþturuluyor.
Balýkçý Gökmen Aydýn, AA muhabirine, havalarýn soðumasýyla daha çok avlanan hamside bu yýl bolluk beklediklerini söyledi.
Balýk fiyatlarýnýn bu yýl uygun olduðunu ifade eden Aydýn, 'Ýstavritin kilogramý 60, mezgitin 50, levrek ve çipuranýn 175, somonun 150, alabalýðýn 125, tirsinin 75 liradan satýlýyor. Bu fiyatlar normaldir. Havalar soðudukça balýk daha da artar, vatandaþ da bu sene balýða doyar.' dedi.
Turgay Özsandýkçý ise 55 senedir balýkçýlýk yaptýðýný aktararak, 'Þu havalarla birlikte hamsi yeniden kýyýlara çýkmaya baþladý. Bu denizin hamsisi, balýðý bitmez. Avcýlýkta kanunlara uyarsak daha iyi olur, vatandaþ hamsi yer, balýk yer. Palamut bir sene oluyor, bir sene olmuyor. Bu sene yok ama bir dahaki sene bakarsýn olur.' diye konuþtu.
Özsandýkçý, geçen yýl fazla olmadýðý için vatandaþýn bu yýl hamsiye daha fazla ilgi gösterdiðini de kaydetti.
Balýk alan müþterilerden Akýn Alkan, Gümüþhane'den geldiðini belirterek, 'Haftada en az 2-3 kez balýk tüketiyoruz. Omega 3 tükettiðimiz için de daha saðlýklý beslenmiþ oluyoruz. Balýk fiyatlarý gayet uygun, mevsimin en güzel balýklarý var þu an ve yerli. Ailecek hamsi tüketmeyi seviyoruz.' ifadesini kullandý.