Yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketi terörle mücadelede önemli görev üstleniyor. İşte Sniper roket lakablı 122 mm topçu roket sisteminin özellikleri:
1
/
43
Yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketi terörle mücadelede önemli görev üstleniyor.
İşte Sniper roket lakablı 122 mm topçu roket sisteminin özellikleri:
2
/
43
Türkiye'nin savunma sanayisinde yerli katkı payını artırmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünleri üretmekle kendini görevlendiren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), çok namlulu roket atar tarafından atılan 122 mm topçu roketi üretti.
3
/
43
Yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketi iç ve dış operasyonlarda terör örgütlerine karşı aktif olarak kullanılıyor.
4
/
43
Topçu Roketleri yüksek isabet, asgari dağılım ve yüksek tahrip güçleri sayesinde, 3 km'den 100 km mesafeye kadar kritik bölge hedefleri üzerinde yoğun ve etkili ateşler yapabilme yeteneğine sahip.
5
/
43
Bu üstün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü meydana getirerek, manevra kuvvetine mükemmel ateş desteği sağlıyor.
6
/
43
TR-122 ve TRB-122 roketleri, Roketsan tasarımı kompozit yakıtlı motorları ve harp başlıklarıyla dünyadaki en uzun menzilli ve en etkili 122 mm.lik topçu roketlerindendir. Yüksek Tahrip Güçlü Patlayıcı ve Çelik Bilyeli Harp Başlığı
7
/
43
Teknik özellikleri: Roket Tipi: Topçu, güdümsüz, karadan karaya
8
/
43
Kompozit Katı Yakıtlı Motor Teknolojisi
9
/
43
Personel ve Hafif Zırhlı Araçlara Etkin Atış Gücü
10
/
43
Kalibre: 122 mm
11
/
43
Sistem Toplam Uzunluğu: 2750 mm
12
/
43
Azami Menzil: 36 km (deniz seviyesinde) Azami Menzil: 40 km (600 m rakımda) Asgari Menzil: 21 km
13
/
43
Dağılım (Cep): % 1
14
/
43
Dakikada 6 atış yapabilen ve 17 km menzile sahip 105 mm havadan taşınabilir obüs Boran, terörle mücadelede Türk askerinin gücüne güç katıyor
15
/
43
Tasarım ve geliştirme süreci devam eden Boran, yapılan testlerde hedeflerini çok yüksek isabet oranıyla vuruyor.
16
/
43
Türk savunma sanayi, son yıllarda gerçekleştirdiği ataklarla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardı.
17
/
43
Devlet kurumlarının milli çalışmaları ve bunlarla birlikte özel sektörün de devreye girmesi savunma sanayinde yerlileştirme çalışmalarına hız kazandırdı.
18
/
43
Özellikle son 15 yıllık dönemde savunma sanayi ürünlerini geliştirme ve modernizasyon konusunda ciddi mesafe kaydedildi. Bundan sonraki aşamada ise sektörün yurt içi projelerde kazandığı deneyimi geliştirerek ihracata katkı sağlaması amaçlanıyor.
19
/
43
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile Aselsan tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen Türk mühendislerinin ürünü Boran 105 mm'lik çekili obüs topu milli olarak geliştirildi.
20
/
43
Topçunun hareket yeteneğini arttırmak ve esnek direkt ateş yeteneğini sağlamak maksadı ile helikopter ile taşınabilen hafif ve yüksek atış süratine sahip topçu silahı atışa hazırlık, ateş idaresi ve atış kontrol işlemlerinin bilgisayar yardımıyla yerine getirilmesini ve diğer ateş destek unsurlarına sayısal entegrasyonunu sağlayan bir sistem olarak dikkat çekiyor.
21
/
43
Dakikada 6 atış yapabilen ve standart mühimmatlar ile birlikte maksimum 17 km menzile sahip Boran, bu menzil ile kendi sınıfındaki en uzun menzilli çekili obüs toplarından bir tanesi olma özelliği taşıyor. Farklı ve modern mühimmatlar ile menzil artışı da sağlanabiliyor.
22
/
43
Modern atış kontrol sistemiyle donatılan çekili top, yapılan testlerde hedeflerini çok yüksek isabet oranıyla tam isabetten vuruyor ve dağıtıcı gücü istenilen seviyede bulunuyor.
23
/
43
Tasarım ve geliştirme süreci devam eden Boran 105 mm'lik çekili obüs topu ayrıca T-70 Karaşahin ve Boeing CH-47F Chinook tipi genel maksat ve kargo helikopterleri tarafından taşınabilecek ve kolayca sevk edilerek anında operasyona hazır hale getirilebilecek.
24
/
43
25
/
43
26
/
43
27
/
43
28
/
43
Savunma ve havacılık sanayiinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefleyen Türkiye, milli muharip uçağı TF-X ile TSK'nın gücüne güç katacak. 2023'te semalarda olacak yerli savaş uçağının ilk etapta 250 adet üretimi hedefleniyor.
29
/
43
2023 yılında savunma ve havacılık sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefleyen Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde milli silah dönüşümü ile yeni bir aşamaya geçecek.
30
/
43
2002 yılında yüzde 80'ler civarında olan dışa bağımlılık oranı bugün yarıya kadar düşerek yüzde 40'lar seviyesine geriledi. Bu zaman zarfı içerisinde helikopterden insansız hava aracına, füzeden tüfeğe kadar milli silahlara sahip olan TSK, yerli uçakları 2023'te kullanmaya başlayacak.
31
/
43
F-16'ların yerini alacak Türkiye ile İngiltere arasında Türk jeti konusunda atılan imzalar hem yurt içinde hem de dünyada büyük yankı uyandırdı.
32
/
43
TUSAŞ ile BAE Systems'in ortak çalışmayla üreteceği milli muharip uçağı TF-X, Türk Silahlı Kuvvetlerine kuvvet katacak. 2023'e kadar prototip çalışmasının yapılması planlanan uçağın, 2030'dan sonra envantere girmesi ve peyder pey F-16'ların yerini alması planlanıyor. Ortak çalışma ile muharip uçak için, maksimum bilgi ve teknoloji transferi sağlanacak. Türk uzman ve mühendisler, jet yapımı konusunda uzmanlaşacak. İlk aşamada 250 uçağın üretimi hedefleniyor.
33
/
43
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde 15 Aralık 2010'daki Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde TF-X Projesine ilişkin karar alınmıştı.
34
/
43
İşbirliği sadece iki firmayla sınırlı değil. Bir süre önce dünyaca ünlü İngiliz firması Rolls Royce'un CEO'su Warren East, Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmüştü. Rolls Royce'la da EJ200 motoru teknoloji transferi ve TF-X uçağına ilişkin işbirliği öngörüldü. Çalışmalarda, başta ASELSAN olmak üzere, Türk firmaları da rol alacak. ASELSAN, halen program kapsamında son derece gelişmiş bir radar üzerinde çalışıyor.
35
/
43
ALTAY Tankı Çalışmalar son aşamada. Bu yıl tankın envantere girmeye başlaması bekleniyor.
36
/
43
Özellikle terörle mücadelede TSK'nın gücüne güç kattı. Bugüne kadar 19 helikopter envantere girdi, yenileri yolda.
37
/
43
ANKA gözlem uçuşları yaparken, silahlı modeli için son çalışmalar yapılıyor. ANKA-S silahlı insansız hava aracı, bu yıl envantere girecek. Bayraktar da, hem yurt içinde hem sınır ötesinde terör hedeflerini vuruyor.
38
/
43
Saatte 65 km. hıza sahip olan ve 3 m yüksekliğindeki engelleri aşabilen FIRTINA obüsleri, hem PKK hem DEAŞ hedeflerini yerle bir etti. Türkiye'nin özgün tasarımlı ilk obüsü olan PANTER ise 40 km menziliyle gurur kaynağı oldu.
39
/
43
Eğitim uçağı olarak planlanan HÜRKUŞ-A, sadece bu vasfıyla sınırlı kalmadı. Temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ-A'yı, yeni nesil temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ-B izledi. HÜRKUŞ-C ise, silahlı uçak olarak üretilecek.
40
/
43
Hafif zırhlı- zırhsız sabit ve hareketli hedeflere yönelik üretilen dünyanın ilk lazer güdümlü helikopter füzesi CİRİT, ATAK helikopterlerine de monte edildi. Yüksek hassasiyete sahip füze, terör yuvalarını vuruyor. Askeri üs, liman, tesis ve birliklerin korunması amacıyla üretilen HİSAR füzelerinde de test çalışmaları başarıyla sürüyor.
41
/
43
Türkiye'nin denizlerde gururu olan MİLGEM'ler de birer birer kullanıma sunuluyor.
42
/
43
TSK'nın piyade tüfeği ihtiyacını karşılamak amacıyla üretilen tüfekten 200 bin adet üretilecek. İlk paket, TSK'ya teslim edildi ve kullanılmaya başlandı.
43
/
43
Türkiye, Göktürk-2'nin ardından, Göktürk-1 uydusunu da uzaya göndermişti. Türkiye'nin uzaydaki gözleri olan uydular, hem istihbarat hem gözetleme konusunda hayati değer taşıyor. Göktürk-3 için de çalışmalar sürüyor. (sabah)