Turistlerin ilk tercihi: Tek kuralı var, sıcak tüketmek!
Kendine has malzemeleri ve pişirim tekniğiyle fark yaratan Hatay künefesi, yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi oluyor.
1
/
13
Pişirime hazır hale gelen tepsiler çevrilerek alt ve üst tarafı pişiriliyor.
2
/
13
UZUN VE ZAHMETLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR
Sıcak sac üzerine kadayıf hamurunun dökülmesiyle ilk olarak kadayıf elde ediliyor.
3
/
13
(DHA)
4
/
13
5
/
13
Pişirme işleminin ardından şerbetinin dökülmesiyle künefe hazır hale geliyor.
6
/
13
Evlerinde hanımlar da kolaylıkla yapabilirler. Künefenin en önemli özelliği piştiği yerde yenir. Pişirimden sonra sıcak olarak servis edilir ve tüketilir' diye konuştu.
7
/
13
'Bu peynir tamamen Hatay'ın yaylım alanlarından beslenen ineklerin sütünden elde ediliyor. Başka hayvanların ürünlerini fazla koku yaptığı için kullanmıyoruz...
8
/
13
HERKES KOLAYLIKLA YAPABİLİR
Hatay'da 30 yılı aşkın süredir künefe ustalığı yapan Salih Görgen, künefede kullanılan peynirin sadece Hatay'a özgü olduğunu ifade ederek,
9
/
13
Başlangıcından servis edilene kadar birçok işlemden geçen künefe piştiği yerde sıcak olarak tüketiliyor.
10
/
13
Elde edilen kadayıflar ince ince kıyılarak tereyağı ile harmanlanıp tepsi üzerine açılıyor daha sonra Hatay'a özgü olan tuzsuz künefe peyniri tepsiye eklenerek üzeri tekrardan kadayıfla kapatılıyor.
11
/
13
Kendine has malzemeleri ve pişirim tekniğiyle fark yaratan Hatay künefesi, yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi oluyor.
12
/
13
Sıcak servis edilmesi ile bilinen künefe sünen peyniri ve yoğun şerbetin verdiği tat ile hem görsel anlamda dikkat çekiyor hem de tatlı tutkunlarının damak zevkine hitap ediyor.
13
/
13
Hatay'a özgü olan künefe de kullanılan tuzsuz peynirin sadece Hatay'da üretilmesi de tatlının yöreye özgü oluşunu simgeleyen önemli öğelerden biri.