Uykudan feragat ettiren lezzet... Ünü kentin sınırlarını aştı
Siirt'te kuyu şeklindeki tandırlarda pişirilen tescilli büryan kebabının, taş fırında domates ve biberle buluşmasıyla hazırlanan 'büryan tava' lezzetiyle ilgi çekiyor.
1
/
9
Siirt'te kuyu şeklindeki tandırlarda pişirilen tescilli büryan kebabının, taş fırında domates ve biberle buluşmasıyla hazırlanan 'büryan tava' lezzetiyle ilgi çekiyor.
2
/
9
Servise hazır hale gelen büryan kebabını tezgahta kaburga, omurga ve göğüs kısmı olarak ayırdıktan sonra bakır tavalara bırakıyoruz.
3
/
9
Büryanı müşterilere farklı lezzetlerle sunmaya çalıştıklarını dile getiren Kayaalp, 'Büryan lezzetini tavayla birleştirdik. Yeni ama ilgi çeken bir lezzet oldu.
4
/
9
- 'İlgi çeken bir lezzet oldu'
Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büryanın her çeşit sunumuyla vazgeçilmez lezzetlerin başında geldiğini söyledi.
5
/
9
Büryan kebabı közlenen domates ve biberlerle 'büryan tava'ya dönüşerek servis ediliyor.
Büryan tava farklı tatlar arayan müşterilerce tercih ediliyor.
6
/
9
Sütten kesilmiş kuzu etinden hazırlanan ve gün ağarmadan servis edilmesinden dolayı 'uykudan feragat ettiren lezzet' olarak adlandırılan büryan kebabı, yıllardır damaklara bıraktığı lezzetle anılıyor.
7
/
9
30 yıllık büryan ustası Murat Kayaalp, 3 metre derinliğinde ve 1 metre çapındaki kuyu tandırlara sarkıtarak tamamen buharla pişirdiği büryanı domates ve biber ile taş fırına sürüyor.
8
/
9
Siirt'te bir restoranda, Türk Patent ve Marka Kurumunca 16 yıl önce coğrafi işaretle tescillenen büryan kebabının müşterilere farklı bir lezzet olarak sunulması için büryan tava hazırlanıyor.
9
/
9
Büryanın kentin sınırlarını aştığını, yurt içinin yanı sıra yurt dışından da rağbet gördüğünü ifade eden Kayaalp, 'Büryan her ne kadar 16 yıl önce tescillense de yaklaşık 450 yıldır bu bölgenin kültürü olarak varlığını koruyor.' dedi.