Her gün en az 2 avucumuz kadar taze mevsim meyvesi yiyelim.
1
/
24
Çünkü kırmızı-mor erikte pigmentler daha fazladır ve bu da daha yüksek antioksidan aktivitesi anlamına gelir.
Buzdolabında kuru olarak 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
1 porsiyon meyve yerine; 12 adet yeşil erik veya 6 adet kırmızı erik tüketebilirsiniz.
2
/
24
Kanser riskini azaltır
Kiraz: 100 gramı, 70 kalori içerir.
Birçok vitamin ve minerali içinde bulundurur.
Fakat en önemli olan lif içeriğidir.
Yoğun lif içeriği nedeniyle barsak düzenleyici özelliğe sahip kiraz aynı zamanda potasyum içeriğiyle ter ile kaybedilen potasyumun vücuda geri alınmasında önemlidir.
3
/
24
İçerisinde sağlık açısından birçok yararı olan pigmentler de yer alır.
Aynı zamanda serbest radikallerin vereceği zararı önleyerek kanser riskini azaltır.
4
/
24
Kirazın yoğun kırmızı rengi içerisinde yer alan antosiyanidin pigmentlerinden ileri gelir.
5
/
24
antosiyaninler, vücutta hücrelerin iltahaplanmasını engeller ve aynı zamanda ağrı kesici etki gösterir.
6
/
24
Buzdolabında saklamadan önce yıkamayın, saplarını koparmayın.
Kuru halde 1 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
7
/
24
Kabızlığı Engeller
Böğürtlenin bir porsiyonu 20 orta boydur ve yaklaşık 50-60 kalori içerir.
8
/
24
Böğürtlen, başta karaciğer, yemek borusu, kalın barsak ve deri kanserlerine karşı koruyucu etki gösterir.
9
/
24
Her gün en az 2 avucumuz kadar taze mevsim meyvesi yiyelim.
Çilek: Besin değeri yüksek, özellikle C vitamininden zengin, düşük kalorili bir meyvedir.