1 milyon 250 bin liralýk dolandýrýcýlýk! Savcý kýlýðýndaki zanlý yakalandý
ABONE OL

Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden N.A. (65) isimli kadýný telefonla arayýp kendisini savcý olarak tanýtan zanlý, kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiðini ve suça karýþtýðýný söyleyerek, sorunun çözülmesi için elindeki para ve altýnlarýn kendilerine teslim edilmesini istedi.

Bunun üzerine N.A, evine gelen kiþiye yaklaþýk 1 milyon 200 bin lira deðerindeki ziynet eþyalarý ile 53 bin 500 lirasýný verdi.

Bir süre sonra dolandýrýldýðýný anlayan N.A'nýn baþvurusu üzerine Ýl Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Müdürlüðü ekiplerince þüphelinin yakalanmasý için çalýþma baþlatýldý.

Yürütülen takip ve çalýþmalar sonucunda kadýnýn para ve ziynet eþyalarýný alan kiþinin I.E.A. (18) olduðu, yolcu otobüsüyle Samsun'dan Adana istikametine gittiði bilgisine ulaþýldý.

Sivas Emniyet Müdürlüðü görevlileriyle yapýlan koordineli çalýþma sonucunda yolcu otobüsü, Þarkýþla ilçesinde durdurularak araçta bulunan þüpheli yakalandý. Zanlýnýn üzerinde ve eþyalarýnda yapýlan aramada, N.A'dan dolandýrýcýlýk yoluyla alýnan para ve ziynet eþyalarýnýn tamamý da bulundu.

Gözaltýna alýnarak Samsun'a getirilen zanlý, çýkarýldýðý hakimlikçe "nitelikli dolandýrýcýlýk" suçlamasýyla tutuklandý.

Dolandýrýcýlýk konusu para ve ziynet eþyalarý da N.A'ya teslim edildi.