10 bin aileye kurban yardımı
ABONE OL
Norveç, Danimarka, Almanya, Antalya, Bursa, Ankara, Yozgat ve Kırıkkale'den gelen bin gönüllü, Van merkez ve ilçelerinde yaklaşık 10 bin aileye kurban eti ve hediye dağıttı.

Gönüllülerin yardım dağıtmasından sonra Özel Serhat Lisesi'nde duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı bir program düzenlendi. Ev sahipliği yapan Kültür Eğitim A.Ş Genel Müdürü Metin Güven, yaşanan güzelliklerin tarif edilemez olduğunu söyledi. Kimse Yok Mu gönüllülerinin Van'ın her ilçesine yardım götürerek gönül köprüsü kurduğunu dile getiren Güven, aileler arasında kurulan bu köprülerin sadece bayrama has olmamasını istedi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de bu güzel tabloyu görüp duygulanmamanın, mutlu olmamanın elde olmadığını ifade etti. Bu hizmetlerin Van'da yıllardır yapıldığını dile getiren Bilici, Doğu ve Güneydoğu'nun 80 yıllık süreç içerisinde çok acı çektiğini belirtti. Bilici, şöyle devam etti: "Bölge, bir taraftan terör örgütü tarafından acı çekerken bir taraftan da maalesef devletin yapmış olduğu yanlış uygulamalar yüzünden çok acı çekti. İnsanlarımız köyde hayvanlarını, tarlalarını, evini, yurdunu bırakarak geleceği meçhul bir şekilde metropol şehirlere göç etmek zorunda bırakıldı. Ve bu sorun her geçen gün büyüdükçe büyüdü. Sizler buraya gelerek barış köprüleri, gönül köprüleri kurdunuz. Buna vesile olan Hocaefendi'ye teşekkür ederim." dedi.

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ise Vanlıların iki bayramı birden yaşadığını ifade etti. Van'ın zor bir sene geçirdiğini belirten Uslu, şunları ifade etti: "Üzüntülü, acı günlerimiz oldu. Ama bugünlerde acılarımız bir nebze azaldı. Şehir, yeniden ayağa kalktı. Depremzede kardeşlerimiz konutlarına geçti. Bu süre içerisinde gerçekten Türkiye bize ciddi destek verdi. Biz deprem öncesinde Van'ın nüfusunun 1 milyon olduğunu sanıyorduk, meğer 74 milyonmuş. Evet bir felaket sonucu ortaya konan bu ortak çalışmayla bir bayram yaşadık. Şimdi Kurban Bayramı'nı yaşıyoruz. Kurban, özü itibariyle paylaşmak, yakınlaşmaktır.

Dostun dosta yakınlaşması, belki de en büyük dosta yaklaşmaktır. Siz de bu süre içerisinde Van'a geldiniz. Yalnızca kurbanlarınızı getirmediniz, gönüllerinizi de getirdiniz. Gerçekten bu ülkenin gönül köprüsüne, gönül taşımaya çok ihtiyacı var."

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal da Kimse Yok Mu Derneği'nin, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ettiğini dile getirdi. Derneğin, deprem döneminde de çok çalıştığını dile getiren Battal, "Dünyanın ve Türkiye'nin dört yanından Van'a gelerek, bayramını bizimle geçirmek isteyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bayramlarınızı bizimle geçirdiniz, bizimle ağlayıp bizimle güldünüz. Deprem sonrasında şunu gördük ki Van 74
milyon ile bir vücut oldu. Bu, bize cesaret verdi ve bunu gördükten sonra o konteynerler bize saray gibi geldi." diye konuştu.

Konuşmalarının ardından, yurt içi ve yurt dışından gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri kısa kısa duygu ve düşüncelerini paylaştı. Antalya'dan gelen Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİT) üyesi Mine Cömertoğlu, ilk defa bu kadar duygu yoğunluğu yaşadığı bir bayram geçirdiğini söyledi. Van'daki aileler tarafından çok sıcak karşılandıklarını belirten Cömertoğlu, "Öksüz, kimsesiz, ihtiyaç sahibi çok aile gördük. Bizi kapılarında misafirperverlikle karşıladılar. Bize bu hizmeti öğrettiği için Hocaefendi'ye çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.