1.2 milyon TL'lik vurgun! CHP'de naylon fatura skandalý
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Merkezi'ne (CÝMER) ihbarda bulunan bir vatandaþ, CHP Mamak Ýlçe Baþkanlýðý'nda naylon faturalý dolandýrýcýlýk yapýldýðýný öne sürdü.

Akþam Gazetesi'nin haberine göre, Ýsminin gizli kalmasýný isteyen ihbarcý, CHP'nin eski Mamak Ýlçe Baþkaný Behçet Akdulum ile Ýlçe Saymaný Eren Piri'nin naylon fatura kullanarak hem devleti zarara uðratýldýðýný hem de partinin parasýný zimmetine geçirdiðini iddia etti.

Baþvurusunda "Siyasi partiler hizmet etme yeridir. Kiþilerin çýkarlarý doðrultusunda para yeme yerleri deðildir" ifadesini kullanan ihbarcý, naylon fatura kesmekle suçladýðý 6 þirketin adlarýný, vergi numaralarýný ve KDV dahil fatura miktarlarýný tek tek sýraladý; sorumlular hakkýnda yasal iþlem baþlatýlmasýný istedi.

ADAMLARI HÂLÂ YÖNETÝMDE

CHP eski Mamak Ýlçe Baþkaný Behçet Akdulum ve yönetimi, 10 Haziran 2024'te CHP Genel Merkezi tarafýndan görevden alýndý.

CHP eski Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu-Behçet Akdulum

Daha sonra yapýlan kongrede bugünkü ilçe yönetimi iþbaþý yaptý. Suçlanan isimlerden biri olan Ýlçe Saymaný Eren Piri, yeni yönetimde ilçe sekreteri olarak görev aldý. Bu þekilde eski yönetimden 6 kiþinin daha yeni yönetimde görevlendirildiði görüldü.

Eren Piri

ÞÝRKETE SAHTE BELGEDEN KÝLÝT

Þikayet dilekçesinde 525 bin 624 TL naylon fatura düzenlemekle suçlanan Þ. Grup firmasýnýn 31 Mart yerel seçimlerinden 3 ay önce 22 Aralýk 2023'te kurulduðu tespit edildi. Firmanýn adresinde hiçbir çalýþan olmadýðý, üretiminin bulunmadýðý belirtildi. Dönemin Mamak Ýlçe Baþkanlýðý'nýn þirketten araç giydirme, baskýlý branda, mini CHP rozeti, raþel kumaþ saplý Türk bayraðý gibi ürün-hizmet aldýðý; ancak ortada teslim tutanaðý ve irsaliye bulunmadýðý iddia edildi. Ulus Vergi Dairesi'nin þirketi incelemeye aldýðý; sahte belge kullanýldýðýnýn belirlenmesi üzerine Maliye Bakanlýðý tarafýndan 5 Haziran 2024'te Vergi Usul Kanunu 160/a (sahte belge düzenlemek) hükmü uyarýnca kapatýldýðý öðrenildi.

  • naylon fatura
  • mamak