Bültende, bazý basýn yayýn organlarýnda yer alan, Antalya'daki teleferik kazasýyla ilgili, "Teleferiðin bakýmlarý, bakanlýk tarafýndan onaylanmýþ ve sertifikalandýrýlmýþ bir þirkete yaptýrýldý" iddiasýnýn doðru olmadýðý, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn onay veya sertifikalandýrmasýnýn söz konusu olmadýðý, asýlsýz iddialara itibar edilmemesi gerektiði belirtildi.
Bazý sosyal medya hesaplarýnca, "Suriyeliler bayramlaþmak için ülkelerine gidip geliyor" iddiasýyla paylaþýlan görüntülerin manipülasyon içerdiði ifade edilen bültende, söz konusu görüntülerin 2021 yýlýna ait olduðu, güncelmiþ gibi servis edildiði, 2022 yýlýnýn Nisan ayýnda Ýçiþleri Bakanlýðýnýn aldýðý kararla, Suriyelilere bayram izni verilmesi uygulamasýnýn sonlandýrýldýðý vurgulandý.
Bültende, "Taksim metrosunda Suriyelilerin bayram eðlencesi" iddiasýyla bazý sosyal medya hesaplarýndan paylaþýlan görüntülerin doðru olmadýðý, yapýlan araþtýrmalar neticesinde müzik açarak eðlenen þahýslarýn sýðýnmacý deðil, Türk vatandaþý olduðunun tespit edildiði bildirildi.
Ýran'ýn, Ýsrail ile ilgili açýklamalarýnýn ardýndan bazý sosyal medya hesaplarýndan paylaþýlan Kürecik Radar Üssü'ne iliþkin iddialarýn doðru olmadýðý belirtilen bültende, þunlar kaydedildi:
"Malatya'da yer alan Kürecik Radar Üssü, tamamen ulusal güvenliðimiz gereði kurulmuþ olup NATO müttefiki ülkelerin halklarýnýn, topraklarýnýn ve kuvvetlerinin korunmasýný amaçlamaktadýr. Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO'nun mevcut prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle ittifakýn savunmasýna yönelik paylaþýlmakta ve kullanýlmaktadýr. Radar bilgilerinin Ýsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaþýmý söz konusu deðildir."
Dezenformasyon Bülteni'nde, sosyal medyada, "Ýþgalci Ýsrail'in Hayfa Limaný'ndaki patlamalarý gösterdiði" iddiasýyla paylaþýlan fotoðraflarýn, bölgeyle ilgisinin olmadýðý, fotoðraflarýn, Rus medyasý tarafýndan servis edildiði ve 22 Mart'ta Moskova'da yaþanan Crocus City Hall terör saldýrýsýný gösterdiði belirtildi.