14 yýllýk bekleyiþ nihayet sona erdi! Gece gelen telefonla birlikte hayatlarý deðiþti
ABONE OL

Yasemin ve Aþkýn Kökçü çiftinin tek çocuklarý Kaan Toprak, kalp rahatsýzlýðý ile dünyaya geldi. Rahatsýzlýðý her yýl ilerleyen Kaan'a 2 yaþýnda 'kalp duvarýnda kalýnlaþma', bir süre sonra da 'kalp yetmezliði' teþhisi konuldu. Son 5 yýldýr kalp nakli için sýrada bekleyen Kaan, 2 Haziran'da yapýlan LGS'ye girmeye hazýrlanýrken bir gün önce evde fenalaþtý. Baygýnlýk geçiren Kaan, ambulansla Antalya Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi'ne kaldýrýldý. Kaan, durumunun aðýrlaþmasý üzerine de Saðlýk Bakanlýðý'na ait hava ambulansý ile son 2 yýldýr tedavi gördüðü Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. 5 Haziran'da gerçekleþen sevkin ardýndan 1 aydýr hastanede yoðun bakýmda yaþam savaþý veren Kaan, 3 Temmuz'da trafik kazasýnda aðýr yaralanýp beyin ölümü gerçekleþen gencin kalbinin baðýþlanmasýyla yapýlan nakille yaþama tutundu.

"22.30 SIRALARINDA TELEFON ALDIK"

Yasemin Kökçü, oðlu için uygun kalp bulunduðunu öðrendiklerinde çok mutlu olduklarýný söyleyerek, "Ýnanýlmaz þaþkýným, þükrediyorum. Halen kalbin bulunduðuna inanamýyorum. Bunun bir anlatýmý yok. Kaan'ýn süreci bir mucize. Onun için herkes dua etti. Yürekten dua etti. 3 Temmuz günü akþamý Kaan'ýn yanýna gittim yoðun bakýma, oðlumun omzuna dokundum, gözleri açýktý. Söylediðim her þeye gözleriyle karþýlýk veriyordu. 'Ýnancýný kaybetme oðlum, o kalp mutlaka bulunacak. Ben sana ilaç, sen bana ilaç. Bize mutlaka bir kalp çýkacak. Dua et' dedim. Ve gözlerini kapattý. Ben inanýyorum ki çocuðum çok yürekten istedi bunu. Rabb'im de nasip etti. O akþam 22.30 sýralarýnda biz telefon aldýk. 'Uygun kalp bulundu' denince dünyalar bizim oldu. Bu, 14 yýlýn ardýndan gelen mucize oldu bizim için. Ýnanýn ben hayata yeniden doðdum. Çok þükür Allah'ýma bugün bu noktadayýz" dedi.

"LÜTFEN HERKES BAÐIÞÇI OLSUN"

Organ baðýþý çaðrýsýnda bulunan Yasemin Kökçü, "Lütfen herkes organ baðýþçýsý olsun. Tüm vatandaþlarýmýza çaðrýda bulunuyorum. Beyin ölümü gerçekleþmiþ bir hastanýn organlarý neden toprakta çürüsün? Bir kalp, bir organ o bedende her gün o vefat eden kiþi için dua edecek. Bundan daha güzel bir þey var mý? Lütfen organlarýnýzý baðýþlayýn. Ýnsanlara umut olun" diye konuþtu.

"ORGANLARIMIZ ÝNSANLARDA CAN BULSUN"

Aþkýn Kökçü de oðlunun son 1 aydýr yoðun bakýmda yaþam savaþý verdiðini hatýrlatarak, "Bizim için geçen bu 1 ay, 30 yýla bedel oldu sanki. Zaman geçmiyor, saat dönmüyor. Bekliyorsun bir umut; ama hiçbir þey olmuyor. Bir yere gidemiyorsun, bir yere gelemiyorsun. 'Ha telefon çaldý çalacak ve bir haber gelecek' bekleyiþinde oluyorsun. Hep bir heyecan. Hep bir heyecanla iþte 1 aydýr burada bekliyorduk. Ýlk yoðun bakýmdan aranýnca çok korkmuþtum. Oðluma bir þey oldu sandým. Doktor geldi; 'Kaan'a uygun organ bulundu' dedi. O zaman iþte dünyalar benim oldu. Çok sevindim. Þu anda yoðun bakýmda. Allah'ýn izni ile bu 2 günü de atlatýrsak inþallah her þey daha güzel olacak ve oðlum da 14 yýldýr beklediði saðlýðýna kavuþacak. Çünkü 14 yýldýr hem bizim için, hem onun için çok sýkýntýlý geçti. Ama 14 yýlýn ardýndan bir mucize oldu ve inþallah tamamýna ereceðiz. Lütfen tüm vatandaþlarýmýz organ baðýþçýsý olsun. Birçok insan organ bekliyor. Onlarý kimse göz ardý etmesin. Organlarýmýz toprakta çürümesin. Ýnsanlarda can bulsun" ifadelerini kullandý.