17. Giresun Tanýtým Günleri'nde Bakan Kacýr'dan yatýrým müjdeleri
ABONE OL

Kaðýthane Belediyesi tarafýndan Hasbahçe Mesire Alaný'nda '17. Giresun Tanýtým Günleri' düzenlenmeye devam ediyor. Programa Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, AK Parti Ýstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Baþkaný Fuat Köse, Kaðýthane Belediye Baþkaný Mevlüt Öztekin ve Giresun milletvekilleri ile çok sayýda vatandaþ katýldý. Programda konuþan Mehmet Fatih Kacýr, Giresun'da yeni bir Organize Sanayi Bölgesi, Kayak Eðitim Merkezi ve Fýndýk Ar-Ge Merkezi gibi yatýrýmlarýn müjdesini verdi. Konuþma sonrasý stantlarý gezen Bakan Kacýr, vatandaþlarla fotoðraf çekildi.

"GÝRESUN'UMUZDA PEK ÇOK PROJEYÝ BÝRLÝKTE HAYATA GEÇÝRECEÐÝZ"

Programda konuþan Bakan Kacýr, "Karadeniz'in incisi þehrimizin yerel ve yöresel ürünlerini, kültürünü, tüm güzelliklerini tanýtacaðýmýz etkinliðimize ümit ediyorum ki katýlým yarýn zirveye çýkacaktýr. Ýstanbul'da 500 bine yakýn hemþehrimiz yaþýyor. Hemþehrilerimiz katkýlarý ile Ýstanbul'a ve yaþadýklarý tüm þehirlere deðer katýyor. Giresun'umuzda pek çok projeyi birlikte hayata geçireceðiz. Giresun'un katma deðerli üretimini, istihdamýný kalkýndýracak yeni turizm yatýrýmlarýný ve imalat tesislerini þehrimize kazandýracaðýz. Ýþte Giresun Adamýzý turizme kazandýrýyoruz. Yine Dereli Kýþ Turizmi Merkezimizle bölgeye kayak pistleri inþa edeceðiz. Buna baðlý olarak bir kilometre uzunluðunda ve saatte bin 500 kiþi taþýyabilecek telesiyej ve kayak eðitim merkezimizi Giresun'a kazandýracaðýz. Kaplýcasý ve termali ile meþhur Alucra'mýza yeni bir saðlýk tesisini yerel kalkýnma vizyonumuzla hayata geçireceðiz. Giresun'umuza mesleki eðitim ve inovasyon merkezi kuracaðýz. Ünü sýnýrlarýmýzý aþan fýndýðýmýzý önümüzdeki dönemde yeni projelerle daha katma deðerli üretimi için adýmlar atacaðýz. Bunun için bir fýndýk iþleme ar-ge ve verimlilik merkezini, inþallah fýndýðýn baþkenti Giresun'da kuracaðýz. Biz bu yýl Kaðýthane'de olmaktan, Hasbahçe'de olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Nice tanýtým günlerinde buluþmak üzere sizleri sevgi, saygý ve muhabbetle selamlýyorum" ifadelerini kullandý.

Giresunlularý, Kaðýthane'de aðýrlamaktan dolayý mutluluklarýný dile getiren Kaðýthane Belediye Baþkaný Mevlüt Öztekin ise, "Emeði geçen arkadaþlara teþekkür ederim. Giresun'a Kaðýthane'den selam olsun" dedi.

  • mehmet fatih kacýr
  • kaðýhane
  • mevlüt öztekin