17 yýl sonra Ýstanbul'da yakalandý! 57 kiþinin öldüðü uçak kazasýnda yeni geliþme
ABONE OL

2007 yýlýnda Isparta'da düþen ve 57 kiþinin hayatýný kaybettiði uçaðýn ait olduðu hava yolu firmasýnýn ortaklarýndan Yavuz Çizmeci'ye taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 11 yýl 8 ay kesinleþmiþ hapis cezasý verilmiþti.

Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü Ýstanbul Havalimaný Þube Müdürlüðü ekipleri, Ýstanbul Havaliman'da þüpheli hareketler sergileyen bir kiþiyi durdurarak kimlik kontrolü yaptý. Polisler, Ýbrahim Özkan adýna düzenlenmiþ sahte kimlik ibraz eden þüphelinin fotoðrafýndan þüphelendi. Bunun üzerine parmak izi kontrolü yapan polisler, kimliðin sahte olduðunu ve þüphelinin Yavuz Çizmeci olduðunu tespit etti.

17 YILDIR FÝRARÝ OLARAK ARANIYORDU

Isparta'da 57 kiþinin hayatýný kaybettiði uçaðýn sahibi olan havayolu þirketinin ortaklarýndan olan ve 17 yýldýr firari olan Yavuz Çizmeci, Gaziantep'e gitmek için geldiði Ýstanbul Havalimanýnda polis ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandý.

CEZAEVÝNE GÖNDERÝLDÝ

Ýstanbul Havalimanýnda polis ekipleri tarafýndan gözaltýna alýnan Çizmeci, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 11 yýl 8 ay kesinleþmiþ hapis cezasý bulunuyordu. Hakkýnda resmi belgede sahtecilik suçundan iþlem baþlatýlan Çizmeci, buradaki iþlemlerinin tamamlanmasýnýn ardýndan cezaevine gönderildi.