2 ayda tamamlanan Defne Devlet Hastanesi tam donanýmlý hizmet veriyor
ABONE OL

Kahramanmaraþ merkezli depremlerin ardýndan 60 günde yapýmý tamamlanan Defne Devlet Hastanesi'nde 21 Mayýs'tan bu yana saðlýk hizmeti kesintisiz sürüyor.

Defne ilçesinin Bostancýk Mahallesi'ndeki 25 bin 400'ü kapalý olmak üzere yaklaþýk 79 bin metrekare alanda kurulan hastanede 51 poliklinik, 12 ameliyathane, 51 yoðun bakým yataðý, 41 acil müþahede yataðýnýn yaný sýra fizik tedavi ünitesi yer alýyor.

Defne, Antakya, Altýnözü, Yayladaðý ve Samandað ilçelerinin kesiþme noktasýnda yer alan hastanede, bir yýlda 586 bin acil ve poliklinik hizmeti verildi.

- "GÜNLÜK ORTALAMA 22 AMELÝYAT YAPILIYOR"

Defne Devlet Hastanesi Baþhekimi Barýþ Kavvasoðlu hastanenin bir yýlda önemli sayýda hastaya þifa olduðunu söyledi.

Ameliyathane bölümünde günlük ortalama 22 ameliyatýn yapýldýðýný anlatan Kavvasoðlu, þöyle konuþtu:

"Bu bir yýl içerisinde Antakya, Defne, Altýnözü, Samandað ve Yayladaðý ilçelerine kadar ulaþtýk. Bir yýlda toplamda 421 bin poliklinik hastasýna bakýldý. Çevre ilçelerimiz de dahil olmak üzere acil bölümünde 165 bin acil hastamýza bakýldý. Bu süreçte servislerimize ve yoðun bakýmlarýmýza 8 bini aþkýn hasta yatýþý oldu. 12 odalý ameliyathanemiz var, bir yýlda 8 bin 47 ameliyat yapýldý."

Kavvasoðlu, hastanenin tüm birim ve üniteleriyle tam kapasitede hizmet verdiðini dile getirdi.

Planlanan tüm özellikli birimlerin açýldýðýna dikkati çeken Kavvasoðlu, "Evde saðlýk hizmet ekibimiz þu anda düzenli olarak 350 hastaya bakýyor. 10 yataklý diyaliz ünitemiz açýldý." dedi.

Kavvasoðlu, koroner anjiyografi ünitesini açmak için çalýþmalarýn sürdüðünü belirtti.

- "HER HASTAYA ULAÞMAYA, DOKUNMAYA ÇALIÞIYORUZ"

Deprem bölgesindeki insanlarýn saðlýk alanýnda maðduriyet yaþamamasý için "Çözüm Masasý" adý altýnda özel bir birim kurduklarýný vurgulayan Kavvasoðlu, þunlarý kaydetti:

"Buraya gelen hastalarýmýzýn asla maðdur olmalarýný istemiyoruz. Hastalarýmýz, buraya zor þartlarda ulaþýyor. Bazen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alamayan, kontrol muayenesi için randevu almayý unutan ya da görüntüleme için randevu almayan hastalarýmýz oluyor. Tüm bu hastalara çözüm masasý sayesinde çözüm bulmaya çalýþýyoruz. Burada arkadaþlarýmýz fedakarca çalýþýyor, gelen her hastaya ulaþmaya, dokunmaya çalýþýyoruz."