22 yaþýndaki genç mide balonu operasyonunda öldü: '10 dakikada iþini hallederiz, çok basit bir operasyon' dediler
ABONE OL

Edinilen bilgiye göre, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde yaþayan 22 yaþýndaki Ali Can Gül, Girne Üniversitesi Yazýlým Mühendisliði 3'üncü sýnýfta okuyordu. Ayný zamanda Limasol Türk Ocaðý'nda amatör futbolcu olan Gül, yaþadýðý sakatlýk sonrasý kilo almaya baþladý. Sakatlýðý atlattýktan sonra kilo vermede sýkýntý yaþayýnca Mersin'de midesine balon taktýrmak üzere özel bir hastaneye baþvurdu.

30 BÝN TL ÜCRET ÝSTENDÝ

Halasý ile 4 Haziran'da Mezitli ilçesindeki hastaneye giden Gül'e, görüþtükleri doktor tarafýndan ertesi gün için randevu verildi. 5 Haziran'da halasý ile hastaneye gelen Gül, ameliyat bedeli için talep edilen 30 bin TL ücreti yatýrdýktan sonra operasyona geçildi. Operasyona baþladýktan bir süre sonra halasýna gencin hayatýný kaybettiði bildirildi. Halasýnýn durumu haber verdiði baba 50 yaþýndaki Hasan Gül ise ilk uçakla Mersin gelerek hukuki süreç baþlatýrken, gencin cenazesi otopsi iþlemlerinin ardýndan götürüldüðü Girne'nin Bahçeli köyünde gözyaþlarý arasýnda topraða verildi.

"10 DAKÝKADA HALLEDERÝZ DEDÝLER"

Mersin'de baþlattýðý hukuki süreci takip eden baba Hasan Gül, oðlunun mide balonu taktýrmak isterken ihmal sonucu hayatýný kaybettiðini öne sürdü. Oðlunun yaklaþýk bir ay önce mide balonu operasyonu için Mersin'de özel bir hastaneye geldiðini belirten Gül, "Bir günde oðluma operasyon için gün verdiler. Hiçbir tahlil, hiçbir tetkik, hiçbir þey yapmadan 'gece saat 24.00'den sonra hiçbir þey yemeden gel yarýn 10 dakikada iþini hallederiz, çok basit bir operasyon' dediler. Ama oðlum 2 dakikanýn içerisinde öldürdüler. Oðlumun biraz kilo problemi vardý. Futbol oynadýðý için o kilolardan erken kurtulmak istiyordu. Erken kurtulmak için de bu yöntemi buldular halasýyla beraber. Bir þekilde internet üzerinden doktora ulaþtýlar. O da kendilerine bir gün sonraya randevu verip hemen operasyona aldý ve 2 dakikada öldü oðlum" dedi.

ACILI BABA HUKUK MÜCADELESÝ BAÞLATTI

"Ýhmal deðil sadece bu, bir cinayet" diyen baba Gül ayrýca, "Oðlumun morgda bedenini gördüm. Oðlumun aðzý, sakallarý kan içindeydi, kulaklarýndan kan gelmiþti, alnýnda kan vardý. Bu otopsiye girmeden önceki haliydi. Yani oðlum bir mide balonundan nasýl bu hale geldi. Bana hiç kimse bir açýklama yapmadý. Böyle bir þey nasýl olur? Bunu bilmiyorum ben. Bu konuda hastane de doktor da yüzde 100 suçlu, yüzde 100 ihmalleri var. Bir aydýr buradayým. Bir aydýr hukuk mücadelemi sürdürüyorum, zor geçiyor ama asla pes etmeyeceðim. Oðluma bunu yapanlarýn cezayý, 1 sene sonra da alsalar, 2 sene sonra da alsalar sonuna kadar burada kalacaðým ve mücadelemi sürdüreceðim" dedi.

"KARÞIMA KÝMSE ÇIKMADI"

Olayýn 5 Haziran'da yaþandýðýný hatýrlatan baba Gül, oðlunun vefat haberinin KKTC'de iken kendisine ulaþtýðýný kaydetti. KKTC'den hastaneye geldiðinde kendisine herhangi bir açýklama yapýlmadýðýný ifade eden Gül, "Karþýma ne doktor çýktý, ne baþhekim çýktý, ne hastane müdürü çýktý, hiç kimse çýkmadý. Sadece güvenlikçiler ve temizlikçiler çýktý. Hastanede hiç kimseyi bulamadým. Yani karþýma kimse çýkýp, 'ya senin oðlum bundan öldü, iþte hatamýz var veya yok. Ýþte þundan dolayý' diye gelmedi. Sadece güvenlikleri karþýma diktiler. Temizlikçilerle güvenlikçiler bana barikat kurdu, o kadar" þeklinde konuþtu.