2,5 saat süren yol 20 dakikaya düþecek! Kritik proje için geri sayým
ABONE OL

Bakan Uraloðlu, projenin ilk etabý olan Çeþmeli-Kýzkalesi kesiminde çalýþmalarýn yürütüldüðü Erdemli ilçesi Arpaçbahþiþ Mahallesi'ndeki þantiyeyi ziyaret etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan ve Karayollarý Genel Müdürü Ahmet Gülþen'in eþlik ettiði Uraloðlu, projede gelinen aþama hakkýnda bilgi aldý.

Uraloðlu, incelemesinin ardýndan gazetecilere, otoyolun yaklaþýk 10. kilometresindeki þantiyede çalýþmalarýn yoðun þekilde devam ettiðini söyledi.

Trafiðin rahatlatýlacaðýný dile getiren Uraloðlu, "Burasý 42 kilometre ana gövde, 11 kilometre baðlantýlý yolu olmak üzere toplam 53 kilometrelik bir yol. Trafiðimizin en çok sýkýþtýðý Kýzkalesi'ne kadar olan kesimi bu projeyle inþallah çözmüþ olacaðýz." dedi.

2,5 SAAT SÜREN YOL 20 DAKÝKAYA DÜÞECEK!

Uraloðlu, seyahat süresinin kýsalacaðýný vurgulayarak, þöyle devam etti:

"40-45 kilometrelik bir mesafenin 2,5 saatte geçildiði bir kesimi konuþuyoruz. Burasý kýymetli arazilerin, seralarýn olduðu, tabiri caizse iðneyle kuyu kazarak projelendirdiðimiz bir kesim. 42 kilometrelik ana gövdenin yaklaþýk 12,5 kilometresi 7 tünel ve 5 viyadükten oluþuyor. Nerden bakarsýnýz yüzde 30'a yakýný tünel ve viyadüklerden oluþan, standardý yüksek, 3 gidiþ 3 geliþ þeritli projelendirdiðimiz bir yol. Bittiðinde 2,5 saat süren trafiði 18-20 dakikada geçebileceðimiz, bölgemizin ve Mersin'imizin geliþimine katký saðlayacak önemli bir proje."

Çukurova Uluslararasý Havalimaný'nýn 10 Aðustos'ta açýlmasýnýn planlandýðýný anýmsatan Uraloðlu, iki projenin turizme katkýsýna deðindi.

"3 YIL ÝÇERÝSÝNDE BÝTÝRMEYÝ HEDEFLÝYORUZ"

Uraloðlu, yol için sahada 1330 personel ve 204 iþ makinesinin çalýþtýðýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Ýnþallah bundan sonra hýzlanarak makine sayýmýz 300'ün üzerine hatta 500'lere yaklaþacak. Personelimiz de 3 bine çýkacak. Burada koruma alanlarý, vatandaþlarýmýzýn tarým arazileri var. Onlardaki bütün hassasiyetlere de dikkat ediyoruz. Hýzlý þekilde sahaya yayýldýk. Þu anda sadece yüzde 61 kapasiteyle çalýþýyoruz. Ýlerleyen günlerde bunu yüzde 100'e yaklaþtýrarak burayý inþallah kýsa sürede bitirmiþ olacaðýz. Önümüze bir mani çýkmazsa burayý 3 yýl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ýnþallah bitirerek peyderpey Mersin'imizin, bölgemizin hizmetine sunmuþ olacaðýz. Þimdiden hayýrlý uðurlu olsun."

Ziyarette AK Parti Ýl Baþkaný Adem Aldemir ve MHP Ýl Baþkaný Ömer Gürsoy da yer aldý.

  • Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu
  • Bakan Uraloðlu
  • mersin
  • silifke
  • taþucu