3. Dünya Savaþý için dikkat çeken Rusya detayý! Ukrayna'da çamura battý, Batý'ya savaþ ilan edemez
ABONE OL

Dünyada krizler son 10 yýlda gittikçe artarken yaþanan iki büyük dünya savaþý öncesinde olduðu gibi dünyada saflar sýklaþmaya baþladý.

Ukrayna savaþý ile beraber NATO þemsiye altýnda Avrupa'yý tekrar konsolide eden ABD, Orta Doðu'da yaþanan krizlere çözüm bulamýyor.

Batý'nýn bu hamleleri sýrasýnda Rusya ise Çin ve Kuzey Kore ile iliþkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Ýþte detaylar...

"KRÝZÝ KÝMSE AÞAMIYOR"

Ýsrail'in Gazze'de yaptýðý katliamýn ABD ve Batý tarafýndan desteklendiðini hatýrlatan Star Gazetesi Yazarý Hasan Hüseyin Öz, "Ýsrail tüm dünyanýn gözleri önünde suç iþliyor ve bu krizi þu ana kadar kimse aþamýyor. Bu düzeni kimse aþamýyor ama herkes yeni düzenin Avrasya üzerinde kurulacaðýný biliyor. Çin ve Rusya'nýn adalet oluþturabileceðine inanmýyoruz ama gerileyen Amerikan gücünün kaos stratejisine muhatap olan bir jeopolitik düzlem var." Ýfadelerini kullandý.

"ABD ÝÇÝN NATO, ÇÝN'E KARÞI BÜYÜK BÝR GÜÇ"

Devletlerin temel aþamalarýna deðinen Sosyolog Ýsmail Öz, "Bu aþamalar fetihçi, zirve ve çöküþ dönemi olarak 3'e ayrýlmaktadýr. Ýbn Haldun, 'Her devlet tarihteki süper rolünü bir defa oynar' demiþtir. Buradan hareketle ben açýkçasý þu anda dünyada yaþanan büyük krizlerin arkasýnda ABD-Çin savaþýnýn yatmakta olduðu kanaatindeyim, resmin geniþ çerçevesine böyle bakmak gerekiyor. Arka tarafýnda olaylar böyle okunmalý. Bu gün Ukrayna'da yaþanan savaþýn aslýnda Avrupa devletlerine tutulmuþ bir ayna olduðunu düþünüyorum. Macron, 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleþti' sözü sonrasý bugün Avrupa NATO etrafýnda konsolide olmuþ durumda. Bu ABD'nin bilinçli bir hamlesiydi. ABD için NATO, Çin'e karþý büyük bir güç. Ukrayna savaþý sayesinde ABD NATO'nun beyin ölümünün gerçekleþmediðini Avrupa'ya gösterdi. ABD Ýsrail'in Filistin'e saldýrýsý sonrasý Gazze'de kurduðu liman ile beraber Çin'in önemli ticaret yollarýnýn üzerinde bir hakimiyet kurdu. 3. Dünya savaþý konusundaysa þöyle bir durum var Avrupa devletleri ilkesel anlamda fetih ruhlarýný kaybetmiþ durumda." Ýfadelerini kullandý.

"RUSYA, UKRAYNA'DA ÇAMURA BATTI, BATI'YA SAVAÞ ÝLAN EDEMEZ"

Sosyolog Ýsmail Öz, "Rusya, Ukrayna'da çamura battý. 100 bine yakýn asker kaybettiði iddia ediliyor. Rusya'nýn Avrupa'ya savaþ ilan edecek gücü yok." dedi.