Vatandaþlar AK Parti dedi! 3 ilçe ve 4 beldede seçimler yenilendi
ABONE OL

31 Mart Yerel Seçim Sonuçlarýnýn ardýndan Yüksek Seçim Kurulu tarafýndan Türkiye genelinde 3 ilçe ve 4 beldede seçimlerin yenilenmesi kararý alýnmýþtý.

SANDIKLARDAN AK PARTÝ ÇIKTI

Kayseri'nin Pýnarbaþý, Þanlýurfa'nýn Hilvan ve Aksaray'ýn Güzelyurt ilçeleri ile Sivas'ýn Yýldýzeli ilçesine baðlý Güneykaya, Kýrklareli'nin Lüleburgaz ilçesine baðlý Büyükkarýþtýran, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine baðlý Akpazar ve Aksaray'a baðlý Saðlýk beldelerinde seçmenler, belediye baþkanlarýný seçmek için sandýða gitti.

Gelen resmi olmayan ilk sonuçlara göre belediye seçimleri tekrarlanan Tunceli'nin Akpazar beldesinde seçimi AK Parti kazandý. Aksaray Güzelyurt'ta da seçim AK Parti lehine sonuçlandý. Ayrýca Sivas'ýn Güneykaya beldesinde belediye baþkanlýðýný AK Parti'nin adayý kazandý.

AKSARAY'IN SAÐLIK BELDESÝNDE BELEDÝYE BAÞKANLIÐINI MHP'NÝN ADAYI KAZANDI

Aksaray'ýn merkez ilçesine baðlý Saðlýk beldesinde yenilenen belediye baþkanlýðý seçimini kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayý Abdullah Tosun kazandý.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimlerin yenilenmesine karar verdiði Saðlýk'ta, kayýtlý 1799 seçmen okullardaki 8 sandýkta oyunu kullandý. Daha sonra oylarýn sayýmý gerçekleþtirildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, 806 oy alan MHP adayý Tosun belediye baþkaný seçildi, AK Parti adayý Mehmet Yiðit ise 748 oy aldý.