3 ilde saðanak yaþamý olumsuz etkiledi: Edirne'de ceviz büyüklüðünde dolu yaðdý
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüðü, bugün öðle saatlerinden itibaren bazý illerde beklenen yerel kuvvetli saðanak ve gök gürültülü saðanak nedeniyle sel, su baskýný, yýldýrým, yaðýþ anýnda kuvvetli rüzgar ve fýrtýna, yerel dolu yaðýþý ve hortum riski ile ulaþýmda aksama gibi olumsuzluklara karþý dikkatli ve tedbirli olunmasý konusunda uyarýda bulundu.

EDÝRNE

Edirne'de öðle saatlerinden itibaren etkili olan saðanak yaðýþ ve bazý bölgelerde dolu yaðýþý hayatý olumsuz etkiledi.

CEVÝZ BÜYÜKLÜÐÜNDE DOLU YAÐDI

Edirne'nin bazý bölgelerinde dolu yaðýþý etkili oldu. Dýþarýda bulunan vatandaþlar dolu yaðýþýndan zarar görmemek için saçaklarýn altýna girdi. Ýnþaatta çalýþan iþçiler de aninde dolu yaðýþýna yakalandý. Bir iþçi yere düþen doluyu alýp videosunu çekti. Dolunun büyüklüðünü gören iþçiler, bir an þaþýrdý.

ANKARA

Ankara'da saðanak yaðýþ su taþkýnlarýna neden oldu, araçlar mahsur kaldý.

ÝÞ YERLERÝ SULAR ALTINDA KALDI

Ankara'da 15 dakika süren dolu sonrasý etkili olan saðanak ve fýrtýna, esnafý zarara uðrattý. Ulus'ta bulunan tarihi Samanpazarý'nda tezgahtaki mallar etrafa saçýlarak sel sularý ile sürüklendi. Esnaf, kepenklerini indirerek mallarýný korudu. Hamamönü'nde eski Ankara evlerinden oluþan iþ yerleri de sel sularý altýnda kaldý. Bölgedeki restoran ve kafelerde çalýþan personel, iþ yerlerinin avlusuna dolan sularý tahliye etmek için çaba sarfetti.

YÜKSEK HIZLI TREN GARI'NI SU BASTI

Ankara Yüksek Hýzlý Tren Garý'nýn tavanýndan yaðmur suyu akmasý sonucu garý su bastý. Garýn giriþ katýnda kalan vatandaþlar ayak bileklerine kadar yükselen yaðmur suyuna maruz kaldý. Altýndað ilçesi Siteler bölgesinde de sel sularý yer yer yarým metreye kadar yükseldi. Bölge esnafý diz boyu yükselen sularýn arasýndan mallarýný kurtarmaya çalýþýrken görüntülendi. Çankaya ilçesi Adnan Saygun Caddesi'nde þiddetli rüzgar nedeniyle bir aðaç, seyir halindeki otomobilin üzerine devrildi. Olayda þans eseri yaralanan olmazken, aracýn tavanýnda göçük oluþtu.

KARABÜK

Karabük'te etkili olan ve saatteki hýzýnýn 150 km'ye ulaþan fýrtýnada tarihi kent Safranbolu da etkilendi. Ýsmetpaþa Mahallesi'nde etkili olan fýrtýna sonrasý birbirine deðen elektrik tellerinin þase yapmasý sonrasý kývýlcýmlar yangýna neden oldu.

RÜZGARIN ETKÝSÝYLE HIZLA BÜYÜDÜ

Kývýlcýmlarýn tutuþturduðu ot yangýný rüzgarýnda etkisi ile hýzla büyüdü. Ýhbar üzerine olay yerine gelen su tankeri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ise yangýn üst kýsmýnda bulunan tarihi bir konaða ulaþmadan söndürüldü. O anlar ise güvenlik kamerasýna yansýdý. Kopan elektrik telleri nedeni ile bazý bölgelere ise elektrik verilemediði öðrenildi.

YILDIRIMLAR ORMAN YANGIN ÇIKARTTI

Öte yandan, Eskipazar ilçesinde ise düþen yýldýrýmlar orman yangýnlarýna neden oldu. Fýrtýna sonrasý peþ peþe düþen yýldýrýmlar Eskipazar ilçesine baðlý, Orta, Gözlü ve Babalar köyü ile Bürnük yaylasýnda 4 ayrý orman yangýný çýkardý. Yangýnlar ise ihbarlar sonucu bölgeye gönderilen arazözlerle kýsa sürede söndürüldü.