300 bin liralýk kurbanlýk develer 'yok' sattý
ABONE OL

Yaklaþan Kurban bayramý öncesinde küçük ve büyükbaþ kurbanlýklar satýlmaya baþlandý. Adýyaman'ýn Besni ilçesinde küçük ve büyük baþ kurbanlýklarýn yaný sýra kurbanlýk deve satýþlarý da baþladý.

Besni ilçesinde Murat Nalman isimli kurbanlýk hayvan satýcýsý, daha önceki yýllarda olduðu gibi yine kurbanlýk deve getirdi. Aydýn, Antalya, Ýzmir ve Çanakkale illerinden getirdiði kurbanlýk develeri satýþa çýkartan Murat Nalman, kýsa sürede develerin çoðunu sattý. Genellikle sipariþ üzerine kurbanlýk deve getiren Murat Nalman, 20 kurbanlýk deveden 18'ini sattý. Kurbanlýk develere büyük ilgi gösteren vatandaþlar, fiyatlarý 200 ile 300 bin TL arasýnda olan develeri kurban edecek.

Deve satýcýsý Murat Nalman, 20 yýldan beri müþterinin talebi üzerine deve getirdiðini belirterek, "Müþterilerin talebi üzerine Aydýn, Antalya, Ýzmir, Çanakkale gibi illerden kurbanlýk deve getiriyoruz. Müþteri talebi oldukça getiriyoruz. 2024 yýlý içerisinde 20 adet deve getirdik. Bunlardan 18'ini sattýk, elimizde 2 tane devemiz var. Onunda bir tanesinin pazarlýðý bitmek üzere bir vatandaþýmýza verdik" dedi.