500 litrelik su deposu 5'inci kattan üzerine düþtü
ABONE OL

Olay, 25 Haziran'da öðle saatlerinde Yeniþehir ilçesine baðlý Ýnönü Mahallesi'nde meydana geldi. 1401 Sokak üzerindeki oyun/eðlence iþletmesinin sahibi Alparslan Öztürk'ün üzerine, apartmanýn önünde tanýdýðýyla sohbet ettiði sýrada çatýdan sökülerek halatla indirilmeye çalýþýlan güneþ enerjisinin su deposu düþtü. Su deposunun korkuluða çarparak þiddetini yitirmesi ile olayý sýyrýklarla atlayan Öztürk, ihmali bulunanlar hakkýnda suç duyurusunda bulundu. O anlar, iþ yerinin güvenlik kamerasýna yansýdý.

'KAFAMI KALDIRMAMLA CÝSMÝN DÜÞMESÝ BÝR OLDU'

Yaþadýðý olayýn þokunu hala atlatamadýðýný söyleyen Öztürk, "Ýþletmemin karþýsýndaki apartmanýn önünde bir aðabeyimizle, arkadaþýmla sohbet ederken yukarýdan sesler gelmeye baþladý. Kafamý kaldýrdýðýmda bir karartý gördüm. Kafamý kaldýrmamla cismin düþmesi bir oldu. Yere düþtüm. Olayýn þokuyla üzerime neyin düþtüðünü fark etmedim. Hemen hastaneye gittim. Omzumda ve kafamda zedelenme oluþtu. Hala omzunda aðrý hissediyorum" dedi.

'ÞU AN HAYATTA OLMAYABÝLÝRDÝM'

Olayda ihmali bulunanlar hakkýnda þikayetçi olduðunu belirten Öztürk, "Hastaneden geldikten sonra videoyu izledim. Kafama su deposu düþmüþ. Önünde durduðum apartmanýn çatýsýndan söküp, halatla indiriyorlarmýþ. Hiçbir güvenlik önlemi almamýþlar. Þans eseri korkuluk darbenin þiddetini biraz emmiþ. Þu an hayatta olmayabilirdim. Hala kaldýrýmda yürürken korkuyorum. Sürekli yukarý bakýyorum, kafama bir þey düþecek mi diye. Bu olayda ihmali bulunanlardan þikayetçi oldum. Benim yerimde baþka biri de olabilirdi" diye konuþtu.

'ÝÞ GÜVENLÝÐÝ YASASINA UYMAYAN BÝR TADÝLAT'

Sorumlularýn cezalandýrýlmasý için davanýn peþini býrakmayacaklarýný kaydeden Öztürk'ün avukatý Sahra Düzgün Tucel, þunlarý söyledi:

"Talihsiz ve korkunç bir olay. Müvekkilimiz hala olayýn travmasýný üzerinden atabilmiþ deðil. Olayýn taksiri aþan, olasý kast seviyesinde bir sorumluluk olduðu kanaatindeyiz. Çünkü su deposunu tek bir iple baðlayarak 5'inci kattan aþaðý indirmeye çalýþmak, iþ güvenliði yasasýnýn hiçbir hükmüne uymadýðý gibi düþebileceði de umursanmamýþ. Bu tadilatý yaptýran ve yapan firmanýn hatta bina sakinlerinin de sorumluluðu olabileceði kanaatindeyiz. Olayla ilgisi olan herkes hakkýnda suç duyurusunda bulunduk."

  • Mersin apartman
  • Alparslan Öztürk
  • su deposu düþmesi