507 bin 538 depremzedeye psikososyal destek
ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Ýl Müdürü Ali Sait Çeçen, yazýlý açýklamasýnda, Pazarcýk ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerden etkilenen kentte bugüne kadar afetzedelere yönelik yapýlan faaliyetler hakkýnda bilgi verdi.

Psikososyal destek kapsamýnda 28'i sabit 21'i mobil ekip tarafýndan çalýþmalarýn devam ettiðini aktaran Çeçen, þunlarý kaydetti:

"Toplam 49 çalýþma alanýnda destek çözüm ortaklarýmýzla ilimizde 507 bin 538 bin vatandaþa ulaþýldý. Psikososyal destek kapsamýnda hane görüþmeleri, bireysel görüþmeler ve sosyal iyileþtirme çalýþmalarý baþta olmak üzere tüm çalýþma arkadaþlarýmýzla sahada faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Konteyner kent alanýnda kalan çocuklara yönelik hijyen, mahremiyet, toplumsal yaþam kurallarý kapsamýnda eðitimler ve eðitimi pekiþtirecek etkinlikler düzenlenmektedir. Ýl geneli ve konteyner kent alanlarýnda yetiþkinlere yönelik, kadýna yönelik þiddetle mücadele, aile içi iletiþim, baðýmlýlýkla mücadele, deðerler eðitimi, ebeveyn yönelimi, erken yaþta ve zorla evlilikle mücadele, çocuk yetiþtirmenin önemi, mahremiyet, çocuk ihmal ve istismarýný önleyici tedbirler eðitimler düzenlenmektedir. Ýl Müdürlüðü olarak saha da 91 personelimizle çalýþmalarýmýz aralýksýz sürmektedir."

  • afetzedelere destek
  • Kahramanmaraþ depremleri
  • Malatya psikososyal hizmet