6 ilde eðitime 1 gün ara verildi
ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baþkanlýðýnýn (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nýn Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüðünde sarsýntý kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiði belirlendi.

Deprem nedeniyle kent merkezinde çoðu kiþinin ev ve iþ yerlerinin dýþarý çýktýðý görülürken vatandaþlar park ve meydanlarla toplandý.

Deprem Þanlýurfa, Adýyaman, Kilis, Gaziantep ve Kahramanmaraþ'ta da hissedildi.

Malatya merkezli deprem nedeniyle Malatya, Batman, Elazýð, Batman, Þanlýurfa ve Adýyaman okullar tedbir amacýyla 1 gün tatil edildi.

BAKAN TEKÝN: OKULLARIMIZLA HASAR TESPÝTÝMÝZ YOK

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret ve açýlýþ için Trabzon'a geldi. Bakan Tekin, ilk olarak Trabzon Valiliði'ni ziyaret etti. Bakan Tekin, valilik ziyaretinin ardýndan Trabzon Ýl Eðitim Deðerlendirme Toplantýsý'na katýldý. Toplantý sonrasý açýklamada bulunan Bakan Tekin, Malatya merkezli yaþanan deprem için geçmiþ dileklerinde bulundu.

Deprem hissedilen illerdeki okullarda hasar tespitinin olmadýðýný belirten Bakan Tekin, "Depremden etkilenen baþta Malatya ve Elazýð'da yaþayan vatandaþlarýmýz olmak üzere herkese geçmiþ olsun diyelim. Sürekli milli eðitim müdürlerimizle irtibat halindeyiz. Okullarýmýzla ilgili herhangi bir can kaybý ya da binalarýmýzda hasar tespitimiz yok, çok þükür. Yine de tedbirli olmakta fayda var; valiliklerimizin bu kararý çok yerindedir. Kendilerine çok teþekkür ediyorum" dedi.