60 bin hak sahibi depremzedeyi bayram sonrasý sevindirecek haber
ABONE OL

Memiþ, 6 Þubat 2023 depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraþ'ta Azerbaycan, Akyar ve Gaffarlý mahallelerinde Toplu Konut Ýdaresi Baþkanlýðýnca (TOKÝ) inþa edilen deprem konutlarýnda inceleme yaptý, yeni konutlarýna taþýnan Akgül ailesine bayram ziyaretinde bulundu.

Okay Memiþ, AA muhabirine, 6 Þubat 2023'te yaþanan depremlerin ardýndan AFAD koordinasyonunda büyük bir mücadele verildiðini, afetzedelerin ihtiyaçlarýný gidermeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Depremlerden etkilenen 11 ilde yapýlan iþin "dünyanýn en büyük afet sonrasý iyileþtirme operasyonu" olduðunu vurgulayan Memiþ, depremden bir yýl sonra hak sahiplerinin kalýcý konutlara geçmeye baþladýðýný belirtti.

Memiþ, "Yaklaþýk 80 bin konutun kurasýný çektik. 20 bin vatandaþýmýzý bu kalýcý konutlara yerleþtirdik. Kalan yaklaþýk 60 bin hak sahibini de Kurban Bayramý'ndan sonra konteynerlerden veyahut da kalmýþ olduðu kiracý olarak bulunduklarý yerlerden kalýcý konutlara inþallah yerleþtirmeye baþlayacaðýz. Yaklaþýk 200 bin konutu inþallah bu yýl sonuna kadar hak sahiplerine teslim edeceðiz." dedi.

- KALICI KONUTLAR BÝTENE KADAR GECE GÜNDÜZ ÇALIÞMAYA DEVAM

Türk milletinin 6 Þubat depremlerinde büyük bir özveriyle, kaynaþmayla ve iþbirliðiyle dünyaya örnek olduðunu dile getiren Memiþ, þöyle konuþtu:

"Biz de vatandaþýmýza mahcup olmamak adýna her zaman için onlarla beraber hareket ediyoruz ve onlarýn yanýndayýz. Kalýcý konutlarýn tamamý bitene kadar inþallah çalýþmalarýmýz gece gündüz devam edecek. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýmýz baþta olmak üzere diðer bütün bakanlýklarla uyumlu bir koordinasyon içerisindeyiz. TOKÝ'miz, Emlak Konutumuz ve onlarla beraber çalýþan bütün mühendisler, teknik elemanlar, iþçilerimizle beraber gece gündüz bakýn þu arkada görmüþ olduðunuz alan Maraþ'ýn kalbinin attýðý yer, burada müthiþ bir dönüþüm var. Ýnþallah hem doðrudan hak sahiplerinin konutlarýnýn inþaatlarý saðlam zeminde saðlam tespit edilen yerlerde ve saðlam inþaat modelleriyle tünel kalýp ve perde beton teknikleriyle çok daha büyük depremlere dayanýklý bir þekilde devam ediyor. Hem de rezerv alan olarak ilan edilen bu alanlarda da yine Bakanlýðýmýzýn öncülüðünde þehrin iþ yerleri ve diðer donatýlarý ayaða kalkmaya, ayaða kaldýrýlmaya çalýþýlýyor."