Dayýsýnýn oðlu Sýddýk Gümüþ ile Bitlis'in Hizan ilçesinde evlenen Sahile Gümüþ'ün ilk çocuðu Refi, 42 yýl önce zihinsel engelli olarak dünyaya geldi.
Ardýndan çocuklarý Senem, Seyran ve Hatice Gümüþ de zihinsel engelli doðdu.
Çiftin, 8 çocuðundan 4'ü zihinsel engelli olarak yaþamýný sürdürüyor.
Gümüþ ailesi, 25 yýl önce akrabalarýnýn da bulunduðu Aydýn'ýn Efeler ilçesi Osmanyozgatlý Mahallesi'ne yerleþti.
Diðer çocuklarýný evlendiren çiftin kýzlarý Senem Gümüþ'e 2 yýl önce göðüs kanseri teþhisi konuldu.
Baba Gümüþ çiftçilikle uðraþýrken, en küçüðü 25 yaþýndaki zihinsel engelli çocuklarýnýn saçlarýnýn taranmasý, giydirilmesi, yemek yedirilmesi gibi tüm ihtiyaç ve bakýmlarýyla anneleri ilgileniyor.
Çocuklarýný bahçesi geniþ, oynayabilecekleri bir eve kavuþturmak için Kardeþköy Mahallesi'ne taþýnan Sahile Gümüþ, hava güzel olduðunda zamanýnýn çoðunu evlatlarýyla bahçede geçiriyor. Bahçedeki aðaçlara kurulan salýncaklara binen kardeþler eðlenceli zaman geçiriyor.
Sahile Gümüþ, AA muhabirine, çocuklarýnýn akraba evliliðinden dolayý zihinsel engelli doðduðunu, bunu doktora gittiklerinde öðrendiklerini söyledi.
Kendisini hayata baðlayan en büyük gücün evlatlarý olduðunu vurgulayan Gümüþ, "Onlar benim ciðerim. Ölene kadar onlara bakacaðým. Benim aþkým, çocuklarým. Ayakta duracaðým ve onlara bakacaðým. Sað olduðum sürüce kimseye de vermem çocuklarýmý. Çok önceden devlet yetkilileri 'Çocuklarý biz alalým.' dedi. Ben onlarý verirsem ölürüm. Onlar için yaþýyorum, ayakta duruyorum. Onlar dünyaya geldi, ben de onlara bakacaðým." diye konuþtu.
Tüm gününü çocuklarýna ayýrdýðýný belirten Gümüþ, "Akþam da sabah da hiç sýkýlmýyorum. Millet bayrama, gezmeye, düðüne gidiyor, ben gitmiyorum ama hiç de sýkýlmýyorum. Çünkü onlar için yaþýyorum." dedi.